Utilitare ușoare

Prima ambulanță bazată pe modelul electric eSprinter

Mercedes-Benz Vans și carosierul partener Ambulanz Mobile GmbH din Schönebeck au folosit în premieră un model electric eSprinter ca bază pentru o ambulanță.

Cu o autonomie de până la 120 km și o viteză maximă de 120 km/h, ambulanța electrică nu este doar ideală pentru transporturi fără emisii în orașe, dar și în zonele învecinate. În ciuda echipamentelor necesare în compartimentul pentru pasageri, vehiculul nu depășește masa maximă permisă de 3,5 tone. Energia necesară echipamentelor medicale provine dintr-o sursă separată, nefiind alimentate de la bateria vehiculului.

Prima ambulanță bazată pe modelul electric eSprinter

”La fel ca modelele noastre convenționale, și cele electrice pot oferi o bază bună pentru soluții specifice. Ambulanțele electrice pot contribui la protecție mediului din zonele urbane”, a declarat Sven Dannenmann, șeful centrului de carosare al Mercedes-Benz Vans.

VEZI ȘI: Gaussin a lansat un autotractor autonom cu hidrogen și braț robotic pentru conectarea remorcii (VIDEO)

La mijlocul lunii martie, această ambulanță eSprinter a fost înmânată primului client. O asociație creștină de întrajutorare din Bindow, lângă Königs Wusterhausen, va testa modelul în operațiunile sale zilnice. În funcție de reacțiile din perioada de test, modelul va fi dezvoltat în continuare, obiectivul fiind începerea vânzărilor în toată Europa.

Ambulanz Mobile GmbH este un partener de tradiție al Mercedes-Benz Vans în domeniul ambulanțelor și vehiculelor de transport pacienți.

Din aceeași categorie...

Back to top button