InfrastructuraȘtiri

Prima autostradă din Marea Britanie împlinește 60 de ani și va trece printr-o serie de îmbunătățiri

În 5 decembrie 1958, britanicii deschideau circulația pe un sector de drum cu două benzi pe fiecare sens care măsura 8 mile.

Acesta reprezenta centura orașului Preston, avea două benzi pe fiecare sens de mers și niciun separator de drum. Așa lua naștere prima autostradă din Marea Britanie.

Prima autostradă din Marea Britanie împlinește 60 de ani și va trece printr-o serie de îmbunătățiri

Ulterior, bucata de 8 mile a fost integrată în celebra autostradă M6, dar șoferii spun că de la acele 8 mile a început transformare sistemului rutier.

Astăzi, sute de mii de șoferi parcurg zilnic peste 20 de milioane de mile pe celebra M6, iar în următoarea perioadă, autostradă o să treacă printr-o serie de îmbunătățiri.

Conform autorităților, ultimele modificări vor fi încheiate în 2022 și vor avea ca scop integrarea de noi benzi și adoptarea unor tehnologii moderne pe tronsonul dintre Coventry și Wigan (60 de mile).

Chris Lee, vicepreșdintele Lancashire Automobile Club, își amintește că în momentul inaugurării celor 8 mile avea 8 ani, iar fratele său mai mare a fost cel care l-a plimbat pe acolo pentru prima dată.

VEZI ȘI: Sancționați eronat pentru depășirea vitezei legale în tunelul Einhorn din Schwäbisch Gmünd

„Este foarte interesată să vezi și să trăiești aceste transformări. Cred că autostrăzile inteligente sunt răspunsul pentru îmbunătățirea traficului rutier”, a declarat Chris Lee.

Primul upgrade de pe M6 a început pe tronsonul care leagă Crewe și Knutsford.

Lucrările se vor încheia în primăvara lui 2019, iar până acum au fost montate 258 de semne electronice, 104 senzori care monitorizează traficul și 70 de camere CCTV pe o distanță de 20 de mile. Toate îmbunătățirile programate vor ajunge la o investiție de 900 de milioane de lire.

Din aceeași categorie...

Back to top button