LogisticaUtilitare ușoare

Prima autoutilitară electrică din flota FM Logistic România

FM Logistic România include în flotă prima sa autoutilitară electrică, parte a unui program de dezvoltare sustenabilă pe 9 ani, Powering 2030.

Proiectul este unul pilot și deservește, pentru moment, unul dintre clienții din domeniul beauty & cosmetics, L’Oréal. Acesta este implementat în aria Municipiului București, pentru a face din lanțul de aprovizionare unul verde la nivelul celui mai aglomerat oraș din România. Furgoneta are 0 emisii CO2 per km și o autonomie de aproape 150 de km la o singură încărcare.

Prima autoutilitară electrică din flota FM Logistic România

Vehiculul, un Mercedes-Benz eVito 111KA/L, este utilizat pentru a realiza livrările de marfă din depozitele companiei către magazinele de cosmetice, supermarketuri și farmaciile partenere clientului L’Oréal. Autoutilitara poate transporta până la 80 de colete, acoperind aproximativ 30 de descărcări.

Utilitara are o sarcină utilă de 969 kg, se încarcă prin Wallbox în aproximativ 6 ore și are o autonomie de 149 km în transport combinat (oraș și drumuri de mare viteză) la o singură încărcare. Autoutilitara electrică are o greutate de 3.200 kg și un motor de 85 kW. Consumă aproximativ 21 kW/100 km și, cel mai important, emisiile de CO2 per km sunt zero. Autoutilitara este echipată cu aplicația EQ Ready, computerul eCost și programatorul eCharging și dispune, astfel, de o transparență maximă în ceea ce privește mobilitatea electrică.

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz Clasa V 300d 4MATIC

”Ambiția noastră este să îi sprijinim pe clienți în tranziția către lanțuri de aprovizionare omnicanal durabile, și în acest fel, să contribuim la un consum mai responsabil. Am inaugurat prima noastră autoutilitară electrică și am agreat că aceasta va asigura livrări sustenabile pentru clientul nostru, L’Oréal, dar trebuie să vă mărturisesc că aceasta este doar prima dintr-o serie de acțiuni sustenabile”, a spus Alexander Pavlov, Country Managing Director FM Logistic România.

”Proiectul autoutilitarei electrice este unul verde, aliniat cu strategia noastră de dezvoltare durabilă și își dorește să contribuie la reducerea emisiilor de carbon la nivelul orașelor. Am ales să începem cu cel mai aglomerat dintre orașele României, București. Să sperăm că în curând vor urma și alte orașe. Timișoara este pe lista noastră imediată. Prin implementarea acestui proiect, dorim să adresăm clienților noștri, actuali și viitori, mesajul că suntem aici pentru a-i ajuta să își atingă obiectivele de sustenabilitate”, a adăugat Lavinia Ștefan, director transport RO/RS/BG.

Din aceeași categorie...

Back to top button