Prima comandă pentru autobuzul electric VDL Citea SLE-129 Electric

autobuz electric vdl citea sle-129 electric
În toamna acestui an, compania olandeză VDL Bus & Coach a extins gama de autobuze electrice Citea cu produse low entry.

Compania finlandeză Tammelundin Liikenne Oy a fost prima care a comandat două exemplare VDL Citea SLE-129 Electric. Conform oficialilor companiei de transport din Finlanda, autobuzele vor fi puse în circulație în luna august a anului viitor pe liniile 90 și 96. Acestea circulă în regiunea Vuosaari din Helsinki.

Prima comandă pentru autobuzul electric VDL Citea SLE-129 Electric

„Să dezvoltăm un transport public de persoane sustenabil joacă un rol important în tranziția către o viață mai sănătoasă și un mediu mai curat. În calitate de companie de transport credem că este de datoria noastră să facem din Helsinki un oraș sustenabil”, a declarat Launo Elers, Managing Director în cadrul companiei Tammelundin Liikenne Oy.

VDL Citea SLE-129 Electric face parte din gama de autobuze electrice Citea și vine ca o versiune entry-level. Acesta are o lungime de 12.9 metri și oferă 43 de locuri pe scaune, în timp ce capacitatea totală de transport ajunge până la 80 de călători.

Fiecare autobuz VDL Citea SLE-129 Electric este echipat cu o baterie cu o capacitate de 216 kWh. Pe timpul zilei, autobuzele au de parcurs curse cu o lungime care variază de la 2 la 5 kilometri, în timp ce noaptea, acestea vor avea de parcurs între 17 și 19 kilometri pe fiecare cursă.

În caz de nevoie, autobuzul este echipat și cu un pantograf cu o capacitate de transfer de până la 300 kW.

Follow #infotrucker