EcofriendlyTop News

Prima comandă pentru camioane electrice Irizar

Compania spaniolă de salubritate FCC Medio Ambiente a comandat primele 10 camioane electrice Irizar, cu suprastructură pentru colectare de deșeuri.

Irizar, o companie recunoscută mai ales pentru producția de autobuze și autocare, va începe în curând și producția de camioane electrice. Primele modele comandate sunt configurații 4×2 și 6×2 pentru colectare de deșeuri.

Prima comandă pentru camioane electrice Irizar

Dezvoltat intern de Grupul Irizar, camionul electric ie Truck promite un consum de energie mai mic cu 50% față de un model similar convențional. Lipsa emisiilor și modul silențios de operare îl fac ideal pentru activitățile din zonele cu emisii reduse ale orașelor, de dimineața devreme sau noaptea.

Irizar a prezentat modelul ie Truck în 2019, iar primul prototip a fost testat tot în colaborare cu FCC Medio Ambiente. Cabina are intrare joasă, accesul fiind asigurat de o singură treaptă, situată la o înălțime de 370 mm.

VEZI ȘI: Cap tractor electric cu autonomie de 500 km pentru Krummen Kerzers

Irizar ie truck este disponibil în versiuni cu 2 și 3 axe. Modelul 4×2 de 18 tone este echipat cu un motor electric de 160 kW (3.000 Nm). Bateria poate avea până la 300 kWh, pentru o autonomie de până la 250 km.

Modelul 6×2 de 26 de tone are un motor electric de 240 kW (3.600 Nm). Bateria poate avea o capacitate de până la 400 kWh, pentru o autonomie de până la 250 km. Ambele modele au o viteză maximă limitată electronic la 85 km/h.

Din aceeași categorie...

Back to top button