Transport 4.0

Prima comandă pentru platforma telematică 5G V2X a Continental

Continental a câștigat o comandă pentru echiparea vehiculelor comerciale ale unui producător european cu platforma telematică 5G V2X (V2X: Vehicle to Everything).

Platforma permite schimbul de date pentru scenarii clasice de utilizare a telematicii, plus conectivitate de mare viteză pentru aplicațiile în timp real. Aceasta este prima comandă primită de Continental din sectorul vehiculelor comerciale.

Prima comandă pentru platforma telematică 5G V2X a Continental

”Conectivitatea joacă un rol decisiv pentru creșterea eficienței, în special în domeniul vehiculelor comerciale, iar V2X și 5G extind și mai mult spectrul de aplicații și servicii posibile în domenii precum condusul automatizat. Echiparea cu astfel de platforme constituie fundația pentru o viitoare expansiune a acestor produse și servicii”, Gilles Mabire, șeful unității de Vehicule Comerciale a Continental.

Pentru noua comandă, Continental integrează tehnologia V2X în unitățile telematice existente ale vehiculelor. Modulul radio NAD (Network Access Device) dezvoltat de Continental este inima noii tehnologii. El este utilizat pentru aplicații de telematică și administrare a flotelor în rețelele 4G și 5G. Pentru transmiterea directă a semnalelor către alți utilizatori ai drumurilor și infrastructura rutieră, Continental utilizează pentru această comandă tehnologia Dedicated Short Range Communication (DSRC) bazată pe Wi-Fi.

VEZI ȘI: Continental reunește sub Conti360° Solutions toate serviciile pentru anvelope în Europa

În principiu, platforma Continental poate utiliza și standardul Cellular V2X. Astfel, platforma combină principalele standarde V2X într-un singur dispozitiv, care poate fi utilizat oriunde în lume, fără adaptări majore. Aceasta reduce numărul de versiuni și implicit costul pentru fiecare vehicul.

Comunicarea V2X și 5G deschid noi oportunități pentru o mai mare siguranță și eficiență în industria transportului rutier. De exemplu, conectarea vehiculelor cu sistemele de trafic prin V2X crează noi oportunități pentru condusul automatizat, deoarece utilizatorii drumurilor pot schimba date în timp real despre viteză, poziție, fazele semafoarelor și densitatea traficului.

V2X poate fi de asemenea utilizată pentru a sincroniza accelerația, frânarea și manevrele de schimbare a direcției. Astfel, fluxurile de trafic pot fi mai bine controlate, iar numărul de ambuteiaje și accidente reduse. Aplicațiile pentru creșterea eficienței sunt de asemenea posibile, precum cele de recoltare în agricultură.

Din aceeași categorie...

Back to top button