Știri

Prima cursă de feribot între Olanda și Norvegia

În această seară, feribotul MS Romantika al Holland Norway Lines a pornit în prima cursă între Eemshaven (Olanda) și Kristiansand (Norvegia).

Noua linie de feribot este destul de populară, cu peste 80.000 de rezervări făcute deja. Bineînțeles, majoritatea sunt făcute de turiști, dar încă de la prima cursă au fost și destule camioane care au vrut să călătorească între Olanda și Norvegia.

Prima cursă de feribot între Olanda și Norvegia

Plecările din Eemshaven vor avea loc în zilele de marți, joi și sâmbătă, oficial de la ora 15:00. Plecarea de azi a fost amânată pentru ora 19:00.

Timpul de traversare este de aproximativ 18 ore, dar această relație prezintă și câteva avantaje serioase. În primul rând, aceeași distanță ar fi parcursă pe uscat într-un timp și mai lung.

VEZI ȘI: Comisia Europeană a aprobat noile standarde UE pentru parcări securizate

De asemenea, un camion care ar alege această cursă de feribot pentru a ajunge în Scandinavia ar evita aglomerația din nordul Germaniei, dar și taxele de drum din Germania.

Dar cel mai mare avantaj este posibilitatea utilizării combinațiilor LHV de 60 de tone, care nu sunt permise în Germania. Operatorul estimează că feribotul va fi folosit în special pentru remorci neînsoțite, care trebuie aduse și apoi preluate de la terminal.

Din aceeași categorie...

Back to top button