Prima ediție Ford Trucks Best Driver Challange și-a desemnat câștigătorii

Prima ediție Ford Trucks Best Driver Challange și-a desemnat câștigătorii
Prima ediție Ford Trucks Best Driver Challange organizată de Cefin Trucks, unic importator al camioanelor Ford în România, și-a desemnat câștigătorii.

Mai multe despre competiția șoferilor Ford Trucks organizată de Cefin Trucks am aflat de la Alexandra Siminiuc, Head of Marketing and Operations Ford Trucks.

Prima ediție Ford Trucks Best Driver Challange și-a desemnat câștigătorii

Desfășurată pe durata unei luni calendaristice, competiția Ford Trucks Best Driver Challange pune în valoare cea mai importantă resursă a companiilor, și anume, conducătorii auto ai acestor vehicule.

În cadrul competiției care a avut definite două categorii distincte – transport internațional și construcții – “s-au putut înscrie doar șoferii vehiculelor Ford Trucks achiziționate prin Cefin Trucks”.

La prima ediție a competiției s-au înscris 76 de șoferi Ford Trucks, aceasta fiind considerată o rată bună de participare.

“Desigur, îi încurajăm și pe ceilalți șoferi Ford Trucks să participe la edițiile viitoare”, a completat Alexandra Siminiuc.

Criteriul de departajare în cadrul competiției a fost punctajul obținut de fiecare șofer prin sistemul ViaSat, care a luat în considerare stilul de condus și consumul de combustibil obținut în perioada competiției.

Prima ediție Ford Trucks Best Driver Challange și-a desemnat câștigătorii

”Monitorizarea rezultatelor obținute în concurs s-a facut prin intermediul Via Track – soluția profesională de monitorizare și management a flotelor auto prin GPS, oferită de ViaSat”, mai spune Alexandra Siminiuc.

Competiția nu a avut etape eliminatorii, ca în cazul altor concursuri similare.

Pentru a nu exista niciun dubiu cu privire la clasamentul final, rapoartele Via Track au fost urmarite săptamanal, iar clasamentele după fiecare 7 zile de competiție au fost publicate pe site-ul Ford-Trucks.ro.

VEZI ȘI: Restricțiile de trafic la tunelurile Almandoz și Belate vor dura până în noiembrie

”Putem spune că a fost o competiție strânsă, iar primele locuri au fost diferite de la o săptămâna la alta, câștigătorii finali impunându-se într-un clasament cu punctaje foarte apropiate.”

Printre primii clasați la cele două categorii s-au înregistrat consumuri medii pentru întreaga perioadă de competiție de 27.7 litri per 100 km parcursă la categoria Transport și 35.02 litri per 100 km parcursă la categoria Construcții.

Cefin Trucks spune că nu a fost dificil să convingă șoferii și managerii să se înscrie la această competiție, deoarece concursul nu a presupus nici o modificare a programului obișnuit de lucru al companiei.

Mai mult decat atât, competiția și-a adus aportul la eficientizarea stilului de condus al șoferilor participanți.

Astfel, pe parcursul desfășurării competiției (perioadă de o lună) s-au observat reduceri de consum de combustibil de până la 14%.

Camioanele Ford Trucks înscrise în competiție nu au fost echipate special, ci dimpotrivă, competiția s-a derulat utilizând camioanele companiei în oprațiuni zilnice.

Prima ediție Ford Trucks Best Driver Challange și-a desemnat câștigătorii

“Cel mai mult ne-am dorit să punem în valoare eficiența șoferilor în utilizarea camioanelor în activitatea lor obișnuită”, spune Alexandra Siminiuc.

Mai mult decât atât, Cefin Trucks a pus la dispoziția șoferilor și un Ghidul de Eficientizare a Consumului, care “i-a ajutat pe aceștia să obțină rezultate cât mai bune.”

Premiile concursului au fost vouchere cadou în valoare de 500 de euro pentru primii 5 clasați la fiecare dintre cele doua categorii ale competiției.

Prima ediție Ford Trucks Best Driver Challange și-a desemnat câștigătorii

Următoarea ediție Ford Trucks Best Driver Challenge se va derula în perioada 15 Sept – 15 Octombrie 2018. Urmează să organizăm anual câte doua ediții ale acestei competiții.

Pentru cei care nu știu, Ford Trucks produce o gamă largă de vehicule, care include autotractoare, camioane de construcții și vehicule speciale, cu greutate de peste 16 tone.

Rezultatele dovedite ale calității, durabilității și eficienței vehiculelor comerciale Ford, stau la baza strategiei internaționale a produselor Ford.

Follow #infotrucker