Dakar RallyȘtiri

Prima etapă a Dakar Rally a fost anulată din cauza ploii

După anularea prologului Dakar Rally din cauza accidentului provocat de chinezoaica Guo Meiling, organizatorii Dakar-ului s-au văzut nevoiți să anuleze și prima probă specială a raliului din cauza ploii abundente.

Directorul de cursă, Étienne Lavigne, a confirmat cu puțin timp în urmă faptul că proba specială programată în prima etapă a Rally Dakar 2016 a fost anulată din pricina condițiilor meteo nefavorabile, siguranța concurenților fiind esențială pentru organizatori. Conform declarațiilor lui Emanuel Gyenes, reprezentantul României la clasa moto în cadrul Dakar Rally, pare că a plouat pe întreg traseul din bivouac până în startul probei. Având în vedere că elicopterele nu pot zbura din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, nu se poate garanta siguranța participanților în timpul cursei.

Întregul caravană va ajunge la Villa Carlos Paz, în condiții de secțiune de legătură. Motociclete și ATV-uri vor călători într-un convoi, masini pe cont propriu și camioane pe traseul rezervat vehiculelor de asistență.

[pullquote align=”full” cite=” Emanuel Gyenes” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Practic condițiile meteo nu permit elicopterelor să zboare și dacă am fi luat startul ar fi fost o cursă total nesigură. Acum vom merge direct in bivuacul de la Villa Carlos Paz.[/pullquote]

VEZI ȘI: Prologul Dakar Rally 2016 marcat de accidentul chinezoaicei Guo Meiling

Vă reamintim că ploile abundente au fost principalul motiv pentru care Chile și Peru au refuzat să participe în cadrul Dakar Rally 2016.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

 

Din aceeași categorie...

Back to top button