Sustenabilitate

Prima flotă de camioane hibrid Scania

Camioanele cu sistem de propulsie hibrid diesel-electric sunt încă o raritate pe drumurile europene, dar compania olandeză Tielbeke Logistiek a comandat prima flotă Scania de acest tip.

Tielbeke Logistiek a optat pentru 16 camioane Scania hybrid. Dintre acestea, 15 sunt modele HEV, în care bateriile se încarcă doar pe drum, prin recuperarea energiei la rularea liberă și frânare. Un alt camion este model PHEV, care în plus poate fi încărcat și de la priză.

Prima flotă de camioane hibrid Scania

Compania va utiliza camioanele hibrid în două tipuri de aplicații. 11 camioane vor fi folosite în operațiuni clasice de distribuție, iar celelalte 5 în operațiuni de transport în grupaj.

În mare parte, acestea vor fi transporturi urbane, unde camioanele hibrid pot intra în cele mai restrictive zone de mediu. Modelele Scania hybrid oferă și funcție de geolocație, în care se pot desemna zone unde camionul va trece automat în modul electric.

VEZI ȘI: Test Scania 460 R Super: Eficiență la superlativ

Totuși, camioanele vor fi folosite și pe rute interurbane, inclusiv pe autostrăzi, unde vor funcționa pe baza motorului diesel mai mic, de 7 sau 9 litri. Astfel, autonomia nu este o problemă.

Dar cele mai mari avantaje ale acestor modele sunt consumul urban, redus cu aproximativ 40%. Prima flotă de camioane hibrid Scania va fi operată de Tielbeke Logistiek începând din trimestrul al treilea al acestui an.

Din aceeași categorie...

Back to top button