Camioane

Prima imagine necamuflată cu noul DAF XD

DAF se pregătește de lansarea noii sale generații de camioane pentru distribuție, iar pe internet au apărut prima imagine necamuflată, dar și alte detalii despre noul XD.

Noul DAF XD va fi o versiune mai modernă (și mai scumpă) a actualului CF, cele două modele urmând a fi produse în paralel o perioadă destul de lungă. Schimbarea de nume vrea să arate înrudirea XD cu noile game XF și XG, cu care împarte platforma și majoritatea componentelor.

Prima imagine necamuflată cu noul DAF XD

Prima imagine necamuflată cu XD a fost suprinsă de un fotograf specializat în camioane și a început să circule pe grupurile fanilor mărcii olandeze. Camionul roșu din imagine este folosit de DAF ca atelier mobil în timpul testelor finale cu clienții din Europa.

DAF va utiliza un concept modular, cabina lui XD fiind identică cu cea a noului XF, dar montată mai jos pe șasiu. Acest lucru este evident după grila cu doar 4 lamele (față de 5 la XF), dar și după uși. Ele sunt identice cu ale lui XF, dar fără extensia de plastic din partea de jos (care este și mai mare la XG). Astfel, devine clar că XD va avea o intrare cu doar două trepte.

VEZI ȘI: Test cu noile DAF XF, XG și XG+: Spațiu imens, preț pe măsură

Costurile de producție vor fi și ele mai mici, datorită numărului mare de panouri identice. Potrivit informațiilor neoficiale, noul XD va fi disponibil doar cu motorul MX11. Pentru cei care au nevoie de puteri mai mari va fi disponibilă o versiune XF cu cabină de zi și motor MX13.

Cel mai probabil, prezentarea noului model pentru publicul larg va avea loc în luna septembrie, la expoziția IAA de la Hanovra. Prezentarea de presă va avea în luna iunie.

Prima imagine necamuflată cu noul DAF XD

Din aceeași categorie...

Back to top button