ȘtiriUtilitare ușoare

Prima schiță a noului Sprinter a fost prezentată la NACV în SUA

Mercedes-Benz Vans a dezvăluit primele detalii ale noului Sprinter la Atlanta, în cadrul North American Commercial Vehicle Show (NACV).

Noul model a celui mai bine vândut furgon Mercedes-Benz va fi lansat în prima jumătate a lui 2018 și este considerat un precursor al inițiativei adVance.

Prima schiță a noului Sprinter a fost prezentată la NACV în SUA

Schița noului Sprinter, care are foarte multe elemente preluate de la Vision Van, stabilește noi standarde de design și-l anunța ca fiind cea mai importantă lansare din segmentul comercialelor de 3.5 tone în 2018.

Noul său aspect, unul distinctiv și atletic, se încadrează în limbajul de design Mercedes-Benz și întruchipează contrariile acestei filozofii: emoție și inteligență.

Viitorul Sprinter va veni pe piață cu noi sisteme de asistență ale șoferului și servicii de conectivitate în combinație cu o nouă telematică, ceea ce va aduce un salt semnificativ în eficiența gestionării vehiculelor și a flotei.

În plus, noul Sprinter poate fi adaptat și mai mult cerințelor individuale de transport, grație unei game variate considerabil extinse.

Această combinație, propune noul Sprinter ca o soluție globală unică pe piața vehiculelor comerciale ușoare.

Precursor al viitoarei inițiative adVANce
Pentru Mercedes-Benz Vans, introducerea noului Sprinter este mai mult decât prezentarea unui nou model. Noul Sprinter reflectă pe deplin inițiativa viitoare adVANce, prezentată la IAA 2016, care vizează megatrend-uri precum digitalizarea și urbanizarea.

VEZI ȘI: CHEP investeşte într-o linie semi-automată de recondiționare a paleților

Realinierea companiei determină transformarea sa de la un producător de vehicule simplu la un furnizor de soluții complexe și cuprinzătoare de mobilitate, iar primul model din această nouă viziune este noul Sprinter.

Va fi produs și în America
Târgul nord-american de la Atlanta este platforma perfectă pentru dezvăluirea primelor detalii ale noului Sprinter. După Germania, SUA este acum cea de-a doua piață individuală de vehicule comerciale ușoare, având cea mai rapidă creștere din lume.

Dacă până în prezent modelele Sprinter dedicate pieței nord-americane sunt produse în Germania, pe viitor, acestea vor fi produse în SUA, la noua fabrică din North Charleston, aflată în construcție.

Astfel, noua facilitate de producție va putea să satisfacă în viitor cererea clienților nord-americani cu vehicule „fabricate în SUA”, reducându-se semnificativ timpul de livrare.

Cu un total de peste 3.3 milioane de unități livrate în peste 130 de țări în 22 de ani, Sprinter este unul dintre cele mai de succes vehicule comerciale de 3.5 tone de până acum și cel mai bine vândut din portofoliul Mercedes-Benz Vans.

Cu o rată de creștere de aproximativ 10% din ianuarie până în martie 2017, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, Sprinter a obținut în primul trimestru cel mai mare succes din istoria sa de peste 20 de ani. De asemenea, în prima jumătate a anului 2017, Sprinter a reușit să spargă un nou record, vânzările atingând aproximativ 96.200 de unități.

Detalii suplimentare despre vehicul vor fi anunțate în lunile următoare.

Din aceeași categorie...

Back to top button