CarburantiTop News

Prima stație de LNG și Bio-LNG din România

Prima stație de LNG și Bio-LNG din România inaugurează un coridor de alimentare strategic pentru transportul de mărfuri pe ruta Arad – Constanța.

Prima stație de LNG și Bio-LNG din România face parte dintr-o strategie pe termen lung, ce vizează extinderea infrastructurii de LNG la nivel național – un pas important pentru reducerea emisiilor de CO2 și a altor poluanți.

Banner Infotrucker utilizare DBE 600 x 150

Stația din Pecica este prima dintr-o serie de stații de LNG și Bio-LNG pe care Vulcangas le-a prevăzut pentru „Vulcan LNG -160° Corridor,” o rețea de distribuție care facilitează planificarea rutelor flotelor de camioane cu gaz între Europa și Marea Neagră.

La nivel național, Vulcangas își propune să instaleze peste 10 stații de LNG și Bio-LNG, amplasate strategic, inclusiv în București și Constanța.

Prima stație de LNG și Bio-LNG din România

Gazul natural va fi procurat din terminalele situate în Marea Adriatică, Marea Nordului și Turcia, asigurând astfel o aprovizionare stabilă și continuă. Acest demers contribuie la diversificarea surselor de combustibil disponibile în România și sprijină economia locală, generând noi oportunități în lanțul de aprovizionare cu LNG și Bio-LNG.

Această stație de LNG și Bio-LNG marchează începutul unei rețele esențiale pentru transportul sustenabil în România, declară Costantino Amadei, administrator Vulcangas România.

În plus, integrarea Bio-LNG, produs din biogaz generat prin descompunerea deșeurilor organice, oferă o alternativă cu emisii reduse de gaze cu efect de seră.

VEZI ȘI: Camioane cu gaz: Modelele disponibile pe piața din România

Bio-LNG nu doar că reduce emisiile, ci se califică și ca o sursă de energie regenerabilă, contribuind astfel la îndeplinirea obiectivelor Uniunii Ruropene în domeniul energiei durabile. Această opțiune reprezintă un pas suplimentar către reducerea dependenței de combustibilii fosili și susține eforturile globale de combatere a schimbărilor climatice.

Beneficiile utilizării gazului natural lichefiat

Beneficiile utilizării gazului natural lichefiat sunt incontestabile. Gazul natural generează mai puține emisii nocive decât motorina, contribuind astfel la reducerea impactului negativ al transporturilor asupra mediului. În plus, camioanele alimentate cu LNG sunt mai silențioase decât cele tradiționale, reducând nivelul de zgomot cu până la 50%. În plus, în cazul utilizării Bio-LNG-ului se reduc emisiile de CO2 cu până 95% în ciclul Well-to-Wheel.

Începând din 2025, directivele europene de raportare a sustenabilității (CSRD) vor impune companiilor să își reducă emisiile de CO2. CSRD urmărește să îmbunătățească transparența raportării de sustenabilitate și să ofere date clare și de încredere pentru investitori. Astfel, impactul emisiilor de carbon va deveni un criteriu esențial de evaluare în lanțul de aprovizionare, iar companiile vor fi mai motivate să își reducă amprenta de carbon.

Aceste reglementări ar putea contribui la creșterea cererii pentru vehicule cu emisii reduse sau zero în România în următorii ani, pe măsură ce companiile se vor conforma standardelor de sustenabilitate ale UE și vor dori să își alinieze activitatea la cerințele viitoare.

Din aceeași categorie...

Back to top button