Sustenabilitate

Prima stație de realimentare cu hidrogen pentru autobuze din Olanda

Vineri, 11 martie, a fost inaugurată prima stație de realimentare cu hidrogen pentru autobuze la Rotterdam (Olanda), ca parte a proiectului Mehlin.

Finanțat din programul CEF (Connecting Europe Facility) pentru Transport, proiectul Mehlin își propune să demonstreze un nou model comercial bazat pe cerere pentru desfășurarea stațiilor de realimentare cu hidrogen, prin realizarea unui test economic și practic în operarea stațiilor mari de alimentare cu hidrogen.

Prima stație de realimentare cu hidrogen pentru autobuze din Olanda

Proiectul constă într-un studiu care testează real stațiile de hidrogen în șapte locații diferite din Germania (Hürth, Wermelskirchen-Koln, Wuppertal), Italia (Bolzano/Bozen), Olanda (Heinenoord – South Rotterdam) și Marea Britanie (Londra și Birmingham), aflate de-a lungul coridoarelor Marea Nordului – Marea Mediterană, Marea Nordului – Marea Baltică, Rin-Alpin și Scandinavo – Mediteraneean.

VEZI ȘI: TRATON va investi 2,6 miliarde de euro în e-mobilitate până în 2026

Stații de realimentare cu hidrogen sunt utilizate în prezent de peste 70 de autobuze cu hidrogen, finanțate de trei proiecte diferite ale Uniunii Europene, susținute de asocierea comună Clean Hydrogen, a cărui obiectivul principal este de a contribui la Pactul Ecologic European și la strategia privind hidrogenul prin finanțarea optimizată a activităților de cercetare și inovare.

Operațiunile zilnice sunt în prezent monitorizate pentru a aduna feedback tehnic și economic pentru a îmbunătăți operațiunile și opțiunile de finanțare, în lumina lansării ulterioare în Europa a autobuzelor cu emisii zero.

Din aceeași categorie...

Back to top button