Dakar RallyȘtiri

Prima victorie de etapă din Dakar 2021 pentru cehul Martin Macik

Pentru a doua oară de la începutul ediției din acest an a Dakar Rally, camioanele Kamaz au fost depășite într-o etapă. Ziua a noua Dakar 2021 a totalizat 579 de kilometri într-o buclă în jurul localității Neom.

Dacă până acum eram obișnuiți ca echipajele Kamaz să câștige etapă după etapă, ziua a noua a venit cu o surpriză. Cehul Martin Macik de la Big Shock Racing s-a impus la finalul etapei a noua.

Prima victorie de etapă din Dakar 2021 pentru cehul Martin Macik

Acesta a avut un avans de 2 minute și 27 de secunde în fața lui Airat Mardeev, respectiv 2 minute și 37 de secunde față de Dmitry Sotnikov. Pe locul al patrulea al etapei de astăzi s-a clasat cehul Ales Loprais, cu o întârziere de 3 minute și 41 de secunde față de lider.

VEZI ȘI: Prima victorie de etapă în Dakar Rally 2021 pentru Anton Shibalov

Deși victoria lui Macik a fost o surpriză, echipajele Kamaz continuă să conducă în clasamentul general provizoriu. Lider este Dmitry Sotnikov. În spatele acestuia, la 45 de minute, se află coechipierul Anton Shibalov, iar pe ultima treaptă a podiumului se află Airat Mardeev.

Cehul Ales Loprais se află pe poziția a patra, cu o întârizere de o oră și jumătate față de lider și 17 minute față de ocupantul locului al treilea. Pe poziția a cincea se clasează Martin Macik, acesta având o întârziere de 19 minute față de veteranul Loprais.

Din aceeași categorie...

Back to top button