Prima victorie de etapă în Dakar Rally 2021 pentru Anton Shibalov

Prima victorie de etapă în Dakar 2021 pentru Anton Shibalov
Prima victorie de etapă în Dakar Rally 2021 pentru Anton Shibalov. Restul podiumului a fost completat tot de echipajele Kamaz Master.

A doua zi a etapei Maraton, care a pornit din Sakaka și s-a încheiat în Neom, a măsurat 709 kilometri, iar noaptea trecută, concurenții înscriși în Dakar Rally 2021 nu au avut asistență tehnică.

Prima victorie de etapă în Dakar Rally 2021 pentru Anton Shibalov

Etapa a opta a început perfect pentru Aliaksei Vishneuski, însă pe ultimii kilometri ai zilei, acesta a avut o problemă și a pierdut peste 7 minute față de restul concurenților. Astfel, victoria de etapă i-a revenit lui Anton Shibalov, rusul trecându-și astfel în cont primul loc întâi din Dakar 2021.

La fel ca în ultimele două zile, podiumul de etapă a fost acaparat de camioanele Kamaz. Pe locul secund a încheiat Dmitry Sotnikov, iar pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat Andrey Karginov.

Belarusul Vishneuski (Maz SportAuto) a terminat abia pe poziția a patra, fiind urmat de veteranii Ignacio Casale și Ales Loprais.

VEZI ȘI: Dmitry Sotnikov își trece în cont a cincea victorie de etapă din Dakar 2021

În clasamentul general provizoriu, Dmitry Sotnikov are un avans de peste 43 de minute și dacă nu va avea parte de defecțiuni tehnice, rusul este tot mai aproape de o victorie în Dakar. Locul secund este ocupat de Anton Shibalov, câștigătorul etapei de astăzi, în timp ce pe ultima treaptă a podiumului se află Airat Mardeev.

Rusul de la Kamaz are o întârziere de o oră și 13 minute față de lider, iar veteranul Loprais a reușit să mai recupereze câteva secunde, diferența dintre cei doi fiind de 15 minute și 56 de secunde.

Etapa a noua, programată pentru ziua de 12 ianuarie va fi una în buclă, concurenții urmând să parcurgă 574 de kilometri în jurul localității Neom.

Follow #infotrucker