GreenZoneTop News

Primafrio a implementat 15 camioane electrice Volvo FH Electric în flotă

Compania spaniolă de transport și logistică Primafrio a implementat primele 15 camioane electrice, model Volvo FH Electric, din Spania. Acestea vor colecta fructele și legumele din zonele de producție din regiunea Murcia.

Domeniul logisticii și al transportului rutier de mărfuri din Spania intră într-o nouă eră odată cu livrarea primelor camioane electrice către Primafrio. Prin implementarea a 15 camioane electrice Volvo FH Electric, Grupul Primafrio răspunde provocărilor și cerințelor de mediu și tehnologice ale pieței actuale cu aceste camioane 100% electrice.

Primafrio a implementat 15 camioane electrice Volvo FH Electric în flotă

Mai exact, cele 15 camioane electrice din Spania, vor fi utilizate pentru transportul cu temperatură controlată a fructelor și legumelor din regiunea Murcia, cunoscută sub numele de Huerta de Europa, către facilitățile Primafrio din regiune. Ulterior acestea vor fi exportate către EDEKA, principalul lanț de magazine alimentare din Germania.

Transportul regional din Murcia va fi 100% electric datorită acestor camioane, ceea ce va contribui la reducerea emisiilor de dioxid de carbon în lanțul logistic. Astfel, această implementare favorizează, de asemenea, bunăstarea și siguranța șoferilor Primafrio, pe lângă faptul că poluează mai puțin, deoarece sunt mai silențioase, îmbunătățind astfel condițiile de lucru ale acestora.

Achiziție prin fondurile Guvernului regiunii Murcia

Aceste vehicule au fost achiziționate cu o subvenție din fondurile Next Generation ale Guvernului Regiunii Murcia pentru revoluția verde în sectorul transporturilor.

Acesta este un proiect comun în care toate părțile implicate și-au demonstrat angajamentul ferm față de tehnologia inovatoare, managementul sustenabil și responsabil, precum și față de un condus eficient în vederea decarbonizării rutelor. Pe de o parte, cooperarea guvernului din Murcia pentru promovarea achiziționării acestui tip de vehicul și, pe de altă parte, încrederea Primafrio în Volvo, împreună cu angajamentul EDEKA, au fost esențiale pentru ca acest proiect de electromobilitate să devină realitate.

Primafrio a implementat 15 camioane electrice Volvo FH Electric în flotă

La evenimentul de predare a celor 15 camioane electrice Volvo FH Electric au fost prezenți și José Ramón Díez de Revenga, ministrul Dezvoltării și Infrastructurii din cadrul Guvernului Regiunii Murcia, și Marina Munuera, directorul general al Mobilității și zonelor de coastă.

Implementare cu sprijinul EDEKA

Sediul central al grupului Primafrio, situat în Alhama de Murcia, dispune deja de infrastructura de încărcare necesară pentru integrarea noilor vectori energetici, cum ar fi vehiculele grele 100% electrificate pe distanțe lungi și scurte, și are 10 superchargere (încărcare rapidă) furnizate de compania lider Power Electronics, pentru punerea în funcțiune a acestor vehicule.

Primafrio a implementat 15 camioane electrice Volvo FH Electric în flotă

Toate acestea au fost posibile datorită colaborării și sprijinului primit din partea clientului EDEKA, cu care împărtășește un angajament față de un model logistic care garantează calitatea tuturor produselor în conformitate cu cele mai exigente standarde și acordă prioritate îngrijirii și protecției mediului, care sunt esențiale pentru ca implementarea acestui proiect să devină realitate.

VEZI ȘI: DSV și TIP Trailer lansează un program de recondiționare a remorcilor

Camioanele electrice au fost implementate în flotă ca o soluție Volvo completă, cu un contract asociat de întreținere și reparații, de gestionare a flotei, printr-o soluție completă de servicii financiare Volvo, special pentru transformarea în electromobilitate. Această livrare marchează o piatră de hotar pentru logistica și transportul de mărfuri grele din țara noastră și reprezintă un pas de pionierat în direcția decarbonizării transporturilor.

Autonomie până la 300 de kilometri

Volvo Trucks a început producția de serie a camioanelor electrice grele în septembrie 2022, iar disponibilitatea camioanelor electrice pentru transportul interurban și regional marchează o etapă importantă pentru decarbonizarea transportului rutier. În prezent, este producătorul cu cea mai largă gamă de camioane electrice. Obiectivul global al Volvo Trucks este ca 50 % din toate camioanele noi vândute să fie electrice până în 2030.

Primafrio a implementat 15 camioane electrice Volvo FH Electric în flotă

Modelul Volvo FH Electric, un pionier în industria de transport pe distanțe lungi, atinge o autonomie de până la 300 de kilometri, evidențiind sistemul său de propulsie puternic și lin. Acestea dispun de 3 motoare electrice combinate cu cutia de viteze I-Shift de la Volvo, care oferă trei puteri diferite: 315 kW (430 CP) putere continuă la arbore, 490 kW (666 CP) putere maximă la arbore și un cuplu instantaneu de până la 2.400 Nm. De asemenea, acestea sunt echipate cu baterii de ultimă generație, cu o capacitate totală de stocare a energiei de 540 kWh.

Decarbonizarea sectorului

Grupul Primafrio lucrează de ani de zile pentru a reduce impactul activității sale asupra mediului prin intermediul unui program de acțiune aliniat la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD). În acest scop, a pus în aplicare diferite linii de acțiune menite să ofere servicii care promovează dezvoltarea unei economii circulare, utilizarea unor surse de energie mai eficiente, decarbonizarea sectorului logistic și de transport și neutralizarea emisiilor.

Primafrio, care se numără în prezent printre cele 6 companii din sectorul logisticii și transporturilor cu cel mai bun rating ESG la nivel mondial, este implicată în diverse inițiative și proiecte internaționale, cum ar fi dezvoltarea unui sistem de propulsie mai eficient pe distanțe lungi sau angajamentul față de logistica durabilă prin intermediul inițiativei internaționale Lean & Green a AECOC.

Din aceeași categorie...

Back to top button