Știri

Primele amenzi pentru neintroducerea codul țării: 1001 euro în Spania

Autoritățile din Spania au emis primele amenzi pentru neintroducerea codul țării în tahograf imediat după graniță. Sancțiunile ajung la 1001 euro.

Introducerea codului țării la frontieră a devenit regulă la 2 februarie, dar sunt încă destui șoferi care aleg să o ignore. Nici nu este de mirare, deoarece multe țări au amânat controalele sau au ales o manieră relaxată.

Primele amenzi pentru neintroducerea codul țării: 1001 euro în Spania

Nu este cazul însă în Spania, unde autoritățile au dat amenzi încă din prima zi. Primele cazuri de amenzi pentru neintroducerea codul țării au fost prezentate în presa locală de specialitate.

Ambele amenzi au fost dat unor șoferi de camion care veneau din Franța și care au ignorat regula deși au parcurs peste 100 km pe teritoriul iberic. Prima a fost dată pe autostrada A-23, lângă Teruel, la aproximativ 350 km de graniță. A doua a fost dată pe autostrada A-15, lângă Lleida, la cel puțin 180 km de granița cu Franța.

VEZI ȘI: România a transpus Directiva Detașării în legislația națională

Pe unul dintre documente se vede și penalitatea impusă, de 1.001 euro. Și asta deoarece Spania nu a introdus încă o amenză specială pentru noua regulă, iar orice penalitate este tratată ca una normală legată de tahograf.

În cazul amenzii de pe A-23, poliția a subliniat clar intenția șoferului, care a făcut pauză și a realimentat în Spania, dar totuși nu a introdus în tahograf noua țară de pornire.

Din aceeași categorie...

Back to top button