BusȘtiri

Primele autobuze Mercedes-Benz eCitaro circulă deja în orașele Mannheim și Heidelberg

Trei autobuze Mercedes-Benz eCitaro circulă, din prima săptămânăa lui 2019, pe străzile orașelor Mannheim şi Heidelberg, sub operarea Rhein-Neckar-Verkehr GmbH (RNV).

La depoul din Mannheim, Till Oberwörder, Director General al Daimler Buses și Martin in der Beek, Director Tehnic al RNV, au prezentat noile autobuze eCitaro în prezența dr. Peter Kurz și a lui Christian Specht – primarul actual, respectiv primul primar al oraşului Mannheim, dar și în prezența profesorului Eckart Würzner, primarul Heidelberg.

Primele autobuze Mercedes-Benz eCitaro circulă deja în orașele Mannheim și Heidelberg

În Heidelberg, autobuzele vor circula între orele 9:00 și 22:00, iar în Mannheim între 6:00 și miezul nopții. Aceste intervale corespund unei autonomii zilnice de aproximativ 200 km sau mai mult per autobuz.

Energia electricănecesarăva fi furnizatăde 10 baterii litiu-ion, modulare, cu o capacitate totalăde 243 kWh.

Dintre acestea, șase module sunt poziționate pe acoperișul autobuzului, iar celelalte patru sunt amplasate în locul motorului și a transmisiei clasice.

Tehnologia de reîncărcare disponibilă în depou
Tehnologia de reîncărcare disponibilă pe eCitaro este adaptată condițiilor din depourile RNV. Autonomia de peste 200 km pentru fiecare autobuz electric poate fi atinsădoar cu o încărcare rapidăîn pauzele de funcționare.

În timpul acestor pauze, un alt eCitaro va circula în Heidelberg și Mannheim pentru îndeplinirea necesităților transporului public.

VEZI ȘI: Krone lansează start-up-ul RYTLE pentru livrările de tip „last-mile”

Încărcarea autobuzelor se realizează utilizând o prizăcombi-2, situată deasupra roții din dreapta față. Prin noul standard ISO 15118 pe care aceasta îl îndeplineşte, sunt oferite funcții extinse care permit autentificarea automatăa autovehiculelor fărăun card de reîncărcare separat.

Cu ajutorul tehnologiei de transmitere a datelor, Mercedes-Benz a dezvoltat o funcție prin care se realizeazăcontrolul automat al setărilor prin cablul de încărcare.

Încărcătorul recent dezvoltat are o putere de pânăla 150 kW și va fi livrat o datăcu eCitaro, pentru a garanta cea mai simplă, rapidă şieconomică  variantăde încărcare.

Mercedes-Benz continuă să susțină operatorul de transport în comun Rhein-Neckar-Verkehr GmbH și după ce autobuzele electrice și stațiile de reîncărcare au fost achiziționate: alături de specialiștii în managementul energiei, „The Mobility House” din München, Mercedes-Benz dezvoltăși implementează actualmente un sistem personalizat de management al încărcării, care vizează optimizarea procesului.

Lansat în premieră mondială la IAA Hanovra din septembrie 2018, Mercedes-Benz eCitaro este primul autobuz complet electric dezvoltat și produs în Germania.

Silențios și cu zero emisii, autobuzul 100% electric reprezintă un pas important în reducerea emisiilor, mai ales în orașeşi în alte zone rezidenţiale. eCitaro impresionează prin tehnologia inovatoare, în special prin sistemul unic de gestionare al climatizării, esențial pentru autobuzele electrice.

Acesta reduce consumul de energie, prelungind astfel durata de operare.

Din aceeași categorie...

Back to top button