Camioane

Primele camioane cu 5 axe din noua generație MAN TGS

Compania olandeză IJTG Logistics a pus în operare primele camioane cu 5 axe din noua generație MAN. Modelele TGS 10×4 sunt echipate cu basculante de 35 de metri cubi și protecție deasupra cabinei.

Camioanele extra heavy duty vor fi folosite non-stop în interiorul fabricii Tata Steel din IJmuiden. De aceea, compania de transport nici nu a pus numere de înmatriculare pe vehicule, deși acestea au fost înmatriculate, pentru a putea fi vândute mai ușor peste câțiva ani.

Primele camioane cu 5 axe din noua generație MAN TGS

”Folosim în total 20 de astfel de camioane în interiorul fabricii Tata Steel. Lucrăm în schimburi, așa că vehiculele nu stau niciodată. În medie, ele au de 3 ori mai multe ore de funcționare decât alte vehicule din flotă”, a declarat Wim Strijk, director general al IJTG.

Camioanele vin din fabrică în versiune 8×4, cu un tandem de 26 de tone pe spate. Carosierul Wierda Vehicle Technology a montat pe șasiu o axă suplimentară, la mijloc, liftabilă și direcțională.

Camioanele sunt certificate pentru 49 de tone pe drumurile publice, dar capacitatea tehnică este mult mai mare. IJTG folosește camioanele cu greutăți medii de aproximativ 60 de tone.

VEZI ȘI: MAN TGX cu cabină XXXL (galerie foto)

”Este o muncă grea, pentru care avem nevoie de vehicule solide și fiabile. Am avut mereu o experiență excelentă cu modelele MAN, care reprezintă 98% din flota noastră”, a mai spus Strijk.

Basculantele 10×4 sunt echipate cu protecție pentru cabină împotriva căderii mărfii încărcate, care uneori are 800 de grade. Camioanele sunt relativ joase, din cauza instalațiilor fabricii, care permit în general o înălțime de trecere de doar 3,60 metri.

Camioanele vin cu protecție pentru mersul cu bena ridicată, iar interiorul nu este departe de cel al modelelor pentru transport internațional. IJTG a optat pentru motorul D26 de 470 CP Euro VI-E, cuplată la o cutie MAN Tipmatic cu program Offroad. Datorită modului de utilizare, camioanele au viteza maximă limitată la 50 km/h.

Primele camioane cu 5 axe din noua generație MAN TGS

Din aceeași categorie...

Back to top button