ȘtiriTop News

Primele camioane DAF CF Military livrate către armata belgiană

DAF Trucks a livrat primele camioane DAF CF Military dintr-o serie de 879 de unități către armata belgiană. Predarea a avut loc la fabrica de axe și cabine DAF din Westerlo, Belgia.

Comanda din partea Ministerului belgian al Apărării constă în 636 de camioane cu 2 axe cu un sistem de tracțiune 4×4 pentru sarcini de transport general și 243 de camioane cu 4 axe cu un sistem de tracțiune 8×8 pentru aplicații specifice (basculante, transport de containere și operațiuni care necesită o macara).

Primele camioane DAF CF Military livrate către armata belgiană

Patruzeci la sută dintre vehicule sunt echipate cu o cabină blindată care oferă ocupanților un nivel ridicat de protecție în timpul operațiunilor militare.

Livrarea primelor 150 de camioane către unitățile componentei terestre (Brigada motorizată și Regimentul de operațiuni speciale) și componentei medicale este în plină pregătire.

Capacități off-road

Pentru camioanele militare, DAF colaborează îndeaproape cu producătorul ceh Tatra Trucks. Toate camioanele utilizează un concept unic de șasiu cu un sistem de propulsie cu tracțiune integrală și un tub central de susținere a sarcinii pe care este montată o suspensie independentă.

Șasiul special Tatra și sistemul central de umflare a anvelopelor garantează o bună capacitate off-road și un confort de conducere ridicat, chiar și pe cele mai dificile terenuri.

Primele camioane DAF CF Military livrate către armata belgiană

Camioanele sunt propulsate de un motor Paccar MX-11 (4×4) de 10,8 litri sau de un motor Paccar MX-13 (8×8) de 12,9 litri, cu puteri de 300 kW/410 CP și, respectiv, 340 kW/460 CP. Înălțimea limitată este, de asemenea, un atu important al camionului DAF CF Military. Chiar și atunci când transportă un container maritim de 20 de picioare, acesta are mai puțin de patru metri.

Produse în Belgia

Producția cabinelor neblindate ale camioanelor CF Military are loc în întregime în fabrica DAF din Westerlo. Tatra Defense Vehicles furnizează cabinele protejate avansate, al căror interior este produs tot la Westerlo. Funcționarea este aceeași în ambele tipuri de cabină, ceea ce face ca șoferii să poată trece cu ușurință de la un tip de vehicul la altul.

VEZI ȘI: Renault Trucks prezintă designul modelelor electrice T și C

Ministerul belgian al Apărării și DAF se vor ocupa de întreținerea camioanelor CF Military în strânsă cooperare. Rețeaua de dealeri DAF din Belgia – cu puncte de asistență desemnate în Houthalen și Grace-Hologne – joacă un rol crucial în acest sens.

Un mare pas înainte

„O logistică și o capacitate de transport bine dezvoltate sunt indispensabile pentru succesul operațiunilor militare. Odată cu sosirea acestor noi vehicule de transport, Ministerul Apărării face un alt mare pas înainte. Aceste noi vehicule sunt potrivite pentru toate teatrele de operațiuni și sunt, de asemenea, literalmente vitale pentru soldații noștri”, spune ministrul apărării belgian, Ludivine Dedonder.

Nu mai puțin de 40% din camioanele furnizate sunt blindate și asigură o protecție vitală în teatrele de operațiuni. Dacă este necesar, și celelalte vehicule pot fi echipate cu o astfel de protecție în interesul soldaților.

Toate camioanele sunt produse în Belgia.

Din aceeași categorie...

Back to top button