BusȘtiri

Orașul Hamburg operează primele două autobuze electrice MAN Lion’s City E

MAN Truck & Bus a livrat primele două autobuze electrice MAN Lion’s City E operatorului de transport din orașul Hamburg.

Orașul din nordul Germaniei face astfel încă un pas spre a-și atinge obiectivul în ceea ce privește o mobilitate urbană fără emisii de noxe. Livrarea primelor două autobuze electrice MAN Lion’s City E face parte din programul de teste derulat de MAN prin care 15 astfel de vehicule vor circula în cinci orașe europene în 2020.

Orașul Hamburg operează primele două autobuze electrice MAN Lion’s City E

MAN vin în sprijinul autorităților locale oferint soluții inovatoare în ceea ce privește vehiculele electice – camioane, autobuze și van-uri – pentru ca acestea să-și atingă obiectivele în ceea ce privește soluțiile urbane de transport fără emisii de noxe.

Astfel, în 2020, o flotă de 15 vehicule MAN Lion’s City E vor circula în 5 orașe europene, Hamburg fiind primul oraș din acest proiect care a primit autobuzele electrice.

Modelul MAN Lion’s City E are o lungime de 12 metri și oferă spațiu pentru 88 de pasageri. Motorul electric este amplasat pe axa spate și are o putere între 160 kW și maximum 240 kW.

VEZI ȘI: Autoritățile din Tirol înăspresc restricțiile de trafic în pasul Brenner în 2020

Energia vine de la o baterie de 480 kWh care asigură o autonomie între 200 km și 270 km în funcție de condițiile de exploatare.

Orașul Hamburg operează primele două autobuze electrice MAN Lion’s City E

Autoritățile din Hamburg și-au propus ca până în 2030 toată flota de autobuze să fie electrică, iar acesta este doar primul pas al colaborării cu MAN Truck & Bus. Alte 13 astfel de vehicule vor fi livrate în prima parte a anului viitor în alte 4 orașe europene.

Din aceeași categorie...

Back to top button