Bus

Primele două autobuze electrice Solaris Urbino cumpărate de Statele Baltice

Orașul Jurmala din Letonia a cumpărat primele două autobuze electrice. Acestea sunt produse de Solaris și vin sub indicativul Urbino 8.9 LE.

Conform autorităților din Jurmala, cele două autobuze electrice vor „intra” pe drumurile orașului din Letonia începând cu al treilea trimestru al anului viitor. Mai mult decât atât, acestea vor deveni primele autobuze electrice produse de Solaris care ajung în Statele Baltice.

Primele două autobuze electrice Solaris Urbino cumpărate de Statele Baltice

Urbio 8.9 LE este gândit ca versiunea de bază a autobuzului electric dezvoltat de Solaris. Vehiculul folosește o baterie cu o capacitate de 160 kWh și un singur motor electric.

Standard, autobuzul vine cu o funcție pentru ridicarea/coborârea platformei de acces, aer condiționat, un sistem care detectează alcoolul din respirația șoferului și nu permite pornirea motorului, oglinzi încălzite, camere video pentru supravegherea călătorilor și a împrejurimilor, dar și un buton de urgență.

VEZI ȘI: Iveco Daily aniversează 40 de ani de la debutul pe piață

Fiecare dintre cele două autobuze vor fi echipate și cu un panou de afișaj intern. Scaunele sunt acoperite cu material textil și vor fi brodate cu logo-ul orașului Jurmala.

Solaris a organizat un test în Jurmala în 2017. Atunci, Solaris a venit cu un autobuz cu lungimea de 12 metri, iar în tot acest timp, autoritățile din Jurmala au putut decide lungimea optimă pentru necesitățile de transport din oraș.

Din aceeași categorie...

Back to top button