ȘtiriUtilitare ușoare

Primele imagini și informații despre noul Peugeot Rifter (VIDEO)

Liniile de montaj sunt pregătite pentru lansarea în producţia de serie a noului Peugeot Rifter, înlocuitorul în gamă a lui Partner Teepe.

Noul Peugeot Rifter completează tripleta de monovolume a grupului PSA, dedicată famililor, persoanelor active și chiar profesioniștilor, din care mai fac parte noul Citroen Berlingo Multispace și Opel Combo Life.

Primele imagini și informații despre noul Peugeot Rifter (VIDEO)

VEZI ȘI: Mercedes-Benz eActros va fi testat de mai mulți clienți în 2018 (VIDEO)

Ca să dea bine la public, primul sosit pe piaţă nu este utilitara din tablă goală pentru transport marfă, ci varianta de pasageri, pe care Peugeot a denumit-o Rifter.

Numele este inspirat din natură și sugerează dorința de explorare a viitorilor proprietari, riftul fiind o crăpătură a scoarței terestre pe fundul oceanelor.

Dacă în trecut versiunile de persoane erau derivate din cele de marfă, trebuie să știți că noul Peugeot Rifter este bazat pe platforma tehnică EMP2 și inspirat din segmentul SUV al producătorului francez.

Asta înseamnă mai mult confort pentru utilizatori și o mai bună ținută de drum, atât pe asfalt, cât mai ales pe drumuri neamenajate.

Primele imagini și informații despre noul Peugeot Rifter

Legat de acest aspect, există chiar şi o versiune cu tracţiune integrală cu trei moduri de operare (2WD, 4WD și Lock) pusă la punct de preparatorul Dangel, ceea ce-i conferă lui Peugeot Rifter un avantaj în fața unor modele concurente precum Dokker Stepway, Mercedes-Benz Citan sau Renault Kangoo.

Primele imagini și informații despre noul Peugeot Rifter

La fel ca și ceilalți membri ai “Frației”, noul Peugeot Rifter este disponibil în două versiuni de lungime (4.40 m în versiunea normală și 4.75 m cu ampatament lung), respectiv două versiuni de interior: cu 5 sau 7 locuri.

Primele imagini și informații despre noul Peugeot Rifter

În ceea ce privește spațiul pentru bagaje, noul Peugeot Rifter oferă un portbagaj de standard de 775 de litri care poate fi extins până la 4000 de litri în versiunea cu ampatament lung și configurație interioară cu 5 locuri.

Primele imagini și informații despre noul Peugeot Rifter

Modelul propune numeroase spații de depozitare și deschiderea duală a hayonului, ceea ce conferă un plus de accesabilitate. Şi la capitolul dotări, Peugeot vrea să se plaseze între cei mai bogaţi din clasă.

Fără vreo exagerare, dacă vă aşezaţi la volanul unui Rifter (cel de persoane, cel puţin) nu vă va veni să credeţi cum sunteţi tratat.

Primele imagini și informații despre noul Peugeot Rifter

Head-up display, volan teşit, cadrane virtuale, şi alte chestii de genul acesta nu se mai găsesc la clasa asta oricât ai căuta.

Partea mecanică nu mai este tot atât de dramatică.

Aici lucrurile sunt cât se poate de limpezi. În funcţie de buget şi de nevoi, avem de optat între trei motoare cu motorină (de 1.5l) şi cam tot atâtea cu benzină (de 1.2l).

Puterile lor sunt cuprinse între 75 şi 130 CP, iar cutiile de viteze oferite au cinci, şase şi, opțional, una cu opt trepte. De altfel, grupul PSA este singurul care oferă o cutie cu 8 trepte pe acest segment de vehicule.

Noul Peugeot Rifter va fi produs alături de “frații săi”, la uzina din Vigo (Spania) şi Mangualde (Portugalia), aşa că dacă aveţi drumuri între acestea două şi Franţa să ştiţi pentru ce maşini sunt componentele.

Primele livrări sunt programate a fi onoroate în a doua parte a anului, în cazul în care v-am făcut nerăbdători.

Din aceeași categorie...

Back to top button