Camioane

Primele impresii de condus de la bordul noului DAF XG+ (VIDEO)

DAF Trucks UK a publicat un material video din care ne putem face primele impresii despre viața șoferului la bordul noului DAF XG+.

DAF a prezentat în urmă cu o lună și jumătate noua sa gamă de camioane pentru distanțe lungi, cu primele cabine proiectate după noile reguli UE privind dimensiunea camioanelor.

Primele impresii de condus de la bordul noului DAF XG+ (VIDEO)

Producția de serie va începe în luna octombrie, dar până atunci, TH Trucks va aduce și în România camioane demo de pre-serie, pentru a le prezenta potențialilor clienți. Noi vom vedea pe viu și conduce noile camioane la finalul lunii august, după care vom reveni cu mai multe detalii.

Până atunci, DAF Trucks UK a publicat un clip video din care ne putem face primele impresii despre cum se conduce noul camion. Cabina prezentată este XG+, cea mai spațioasă din noua gamă, echipată cu sistemul opțional de camere video DAF Digital Camera.

O noutate față de Mercedes, care folosește un sistem asemănător, este monitorul suplimentar de pe partea pasagerului, care prezintă imagini din colțul cabinei.

VEZI ȘI: Noua generație DAF duce confortul șoferilor la alt nivel

Remarcăm vizibilitatea directă îmbunătățită prin coborîrea liniilor ferestrelor laterale și a parbrizului. De asemenea, noul camion pare a fi mult mai silențios la interior, cel puțin până când începe să plouă foarte tare.

Și pentru că mare parte din traseu s-a făcut pe ploaie, am observat și că noul model are doar 2 ștergătoare, față de 3 la generația precedentă.

Noul bord este și el foarte modern, cu excepția manetei frânei de parcare, care rămâne una clasică, cel puțin până în 2022.

Din aceeași categorie...

Back to top button