BusȘtiri

Primele informații despre noul autocar Setra S 531 DT

Divizia de autocare și autobuze a lui Daimler continuă seria lansărilor de noi produse din acest an cu noul autocar Setra 531 DT double-decker.

Astfel, după lansarea noului Mercedes-Benz Tourismo RHD în luna iunie a acestui an, cei de la Daimler Buses au lansat noul autocar Setra 531 DT din seria TopClass 500, caracterizat prin eficiență crescută, confort și nu în ultimul rând nivel ridicat de siguranță, stabilind noi standarde în segment.

Primele informații despre noul autocar Setra S 531 DT

Grație versatilității sale, noul autocar Setra S 531 DT se anunță a fi perfect pentru sarcini multiple, de la curse urbane sau internaționale până la curse ocazionale și turistice.

Cu o aerodinamică îmbunătățită față de a modelul Setra 431 DT, pe care-l înlocuiește, noul model al celui mai prestigios producător de autocare este pregătit să stabilească noi standarde de eficiență a consumului de combustibil în segmentul său.

De asemenea, interiorul noului Setra S 531 DT este la standardele la care producătorul din Ulm și-a obișnuit clienții.

Nu în ultimul rând, noul autocar supraetajat Setra inglobează sisteme de siguranță Active Brake Assist 4 și Sideguard Assist, acesta fiind primul model de pe piață care inglobează astfel de sisteme.

Informații în premieră despre noul autocar Setra S 531 DT

Pe lângă noile funcții de siguranță și cele moștenite de la modelele anterioare, noul Setra S 531 DT încorporează și sistemul de detectarea al pietonilor cu răspuns automat la frânare, disponibil opțional de la începutul acestui an și pe Actros.

În ceea ce privește sistemul Sideguard Assist, aceasta utilizează senzori radar pentru a monitoriza banda din dreapta pe întreaga sa lungime.

VEZI ȘI: Unatras solicită interzicerea imediată a repausului săptămânal în cabină în Italia

Când oprește și virează, autocarul avertizează șoferul în cazul prezenței unor pietoni, bicicliști și alte obstacole staționare aflate în calea sa. În afara de funcțiile pentru care a fost dezvoltat, sistemul asistă șoferul la schimbarea benzilor de circulație.

Aerodinamica excelentă reduce consumul de combustibil
Trebuie să știți că inginerii Setra au dezvoltat noul autocar supraetajat în cele mai mici detalii, pentru ca acesta să aibă o aerodinamică optimă.

Spre exemplu, parbrizul inferior și superior a fost astfel dezvoltat încât să lasa fluxul de aer să treacă pe lângă vehicul, în timp ce ștergătorul punții superioare este în poziție verticală atunci când nu funcționează, această caracteristică fiind inspirată din motorsport.

Informații în premieră despre noul autocar Setra S 531 DT

Toate aceste măsuri au ca rezultat direct un coeficient aerodinamic de 0.35, ceea ce reprezintă un nou punct de referință în segmentul autocarelor. Aerodinamica scade consum de carburant al noului Setra S 531 DT cu aproximativ 7-10%, în funcție de tipul de utilizare.

Aspect modern și distinct
Întocmai mărcilor de lux, Setra și-a creat propriul său stil, astfel că, autocarele sale se evidențiază întotdeauna pe șosea. Noul autocar supraetajat face parte din familia Setra TopClass 500, în cadrul căreia acesta se află într-o clasă proprie datorită versatilității sale.

Partea frontală a lui Setra S 531 DT dezvăluie originile sale cu Pedigree, panoul frontal ce conține logo-ul provenind de la modelul TopClass 500.

Informații în premieră despre noul autocar Setra S 531 DT

Ca o caracteristică nouă, cele două parbrize frontale se îmbină perfect, acestea fiind despărțite printr-o bară de aluminiu. Pe peretele lateral, designerii au adaptat marca distinctivă „La Linea”, care se extinde orizontal pe marginea acoperișului.

Interior luminos, scări convenabile, și toaletă inovatoare
Interior este inundat de lumină și lasă impresia de foarte mult spațiu. Scările care leagă puntea inferioară de cea superioară captează ochiul grație materialelor premium folosite.

Toaleta a fost redesenată complet, astfel că, instalațiile sale sunt dispuse în diagonală, utilizându-se la maxim spațiul disponibil. Suprafețele albe strălucitoare ale mobilierului și iluminatul plăcut cu LED-uri amintesc de o baie modernă.

Informații în premieră despre noul autocar Setra S 531 DT

Pentru a transforma călătoriile în adevărate experiențe de cinci stele, pe lista de opționale a noul Setra S 531 DT se regăsește un sistem de dozare a parfumurilor prin intermediul sistemului de climatizare. O fiță absolut necesară într-un S Class al autocarelor.

Și, dacă am adus aminte de cea mai mare limuzină din gama Mercedes-Benz, trebuie să știți că sistemul de aromaterapie este preluat de la aceasta.

Cam atât penru început despre Setra S 531 DT.

Promitem să ne întoarcem de la Stuttgart cu informații suplimentare despre motor, transmisie și alte inovații tehnologice.

Din aceeași categorie...

Back to top button