Companii de transportTop News

Primele operațiuni dintre Marea Britanie și România prin intermediul sistemului TIR

În luna aprilie a acestui an, firma VIOMARGROUP SRL din Ipotești (Suceava) a efectuat trei transporturi cu încărcare în Marea Britanie și destinație România, prin utilizarea Carnetelor TIR, fără a fi nevoie de o garanția unui comisionar vamal.

Camioanele au plecat din Ashford (Kent) și au ajuns în siguranță la destinația din România, după ce au traversat noua frontieră vamală și au tranzitat prin mai multe țări din UE.

Primele operațiuni dintre Marea Britanie și România prin intermediul sistemului TIR

UNTRR și IRU au monitorizat și sprijinit transportatorul sucevean în efectuarea primelor două operațiuni de transport rutier peste noua frontieră vamală, în timp ce a treia operațiune de transport a decurs fără probleme.

Totodată, transportatorul a utilizat pre-declarația vamală electronică TIR-EPD, simplificând procedurile vamale și făcând posibilă monitorizarea camionului pe măsură ce a traversat mai multe State Membre UE.

VEZI ȘI: 4.000 de lire amendă pentru fiecare imigrant găsit într-un camion, în Marea Britanie

Aceste transporturi au demonstrat ca sistemul TIR reprezinta o modalitate sigură și accesibilă de a gestiona trecerea frontierei vamale dintre Regatul Unit și UE.

UNTRR continuă să ofere asistență privind accesul la Regimul TIR și condiții speciale transportatorilor rutieri din România pe relația Marea Britanie – Uniunea Europeană.

Pentru mai multe informații privind accesul la Regimul TIR, click aici.

Din aceeași categorie...

Back to top button