Frigo

Primul agregat silențios Thermo King, alimentat de o axă electrică

Compania olandeză B. Wezenberg a achiziționat primul agregat de răcire silențios Thermo King, alimentat de o axă electrică montată pe semiremorcă.

Sistemul a fost instalat pe o semiremorcă standard, închiriată pe termen lung de la TIP și care va fi folosită pentru distribuție la supermarketuri. Marea noutate este axa electrificată ce generează energie electrică în timpul frânărilor și încetinirilor.

Primul agregat silențios Thermo King, alimentat de o axă electrică

Axa electrică produsă de BPW a fost montată în centrul axelor semiremorcii. Ea alimentează un set de baterii montate sub remorcă, în fața axelor. Unitatea de răcire folosită este una din seria Thermo King A500.

Datorită bateriilor, agregatul poate fi alimentat cu electricitate și atunci când roțile axei electrice nu se rotesc. Potrivit producătorului, autonomia bateriilor este de 8-10 ore, în funcție de condițiile meteo și setările unității de răcire.

VEZI ȘI: Krone Ice-Protect Air, sistem util în perioada rece

Teoretic, există posibilitatea ca sistemul să asigure deja o funcționare silențioasă a agregatului în timpul pauzei zilnice de 9 ore. Iar dacă performanțele bateriilor vor fi îmbunătățite în următorii ani, sistemul ar putea deveni o soluție pentru reducerea zgomotului și creșterea confortului șoferilor în parcări.

Prezența axei electrice nu exclude instalarea unei a treia axe directoare, utilă pentru manevrabilitatea în zonele urbane. Semiremorca dispune și de un lift pliabil, iar singurul compromis în ce privește echipamentul pare a fi lipsa unei cutii pentru paleți, din cauza prezenței bateriilor.Primul agregat silențios Thermo King, alimentat de o axă electrică

Din aceeași categorie...

Back to top button