BusȘtiri

Primul autobuz eCitaro de serie livrat companiei de transport public din Hamburg

Mercedes-Benz a livrat primul autobuz eCitaro de serie către compania de transport public Hochbahn AG din Hamburg.

Primul autobuz eCitaro de serie a fost livrat companiei de transport public a oraşului Hamburg, Hochbahn AG, recunoscută pentru pionieratul său în ceea ce privește sistemele alternative de propulsie folosite pentru transportul în comun.

Primul autobuz eCitaro de serie livrat companiei de transport public din Hamburg

Autobuzul eCitaro livrat companiei de transport public din Hamburg este primul autovehicul dintr-o comandăde 20 de autobuze eCitaro –cea mai mare comandăde autobuze cu sisteme de propulsie 100% electrică a unui furnizor german de servicii de transport public.

Anterior achiziţiei, Hochbahn AG a testat mai multe concepte de autobuze urbane cu sisteme de propulsie electrice, timp de mai mulți ani.

Începând cu anul 2020, compania de transport public a oraşului Hamburg intenționeazăsăachiziționeze doar autobuze cu emisii zero. În momentul de față, compania operează1000 de autobuze pe 111 rute.

Un autobuz adaptat pentru viitorul transportului în comun
Mercedes-Benz eCitaro este primul autobuz complet electric dezvoltat și produs în Germania. Silențios și fără emisii, acesta reprezintă un pas important în reducerea emisiilor, mai ales în orașeşi în alte zone rezidenţiale.

Impresionează prin tehnologia inovatoare, în special prin sistemul unic de gestionare al climatizării, care reduce consumul de energie, prelungind durata de operare, lucru esențial pentru acest tip de vehicule.

Bateriile modulare au o capacitate de pânăla 243 kWh, răcite la o temperaturăoptimăpentru eCitaro, ceea ce duce la încărcare maximă, o capacitate ridicatăde utilizare și un ciclu de viațăprelungit.

VEZI ȘI: Ceață și vizibilitate între 50 și 100 de metri pe autostrada A2 și drumuri din mai multe județe

Acestea alimenteazădouămotoare electrice dispuse la butucii roților.

Designul elegant al eCitaro reprezintă încă un motiv pentru care acesta se distinge în comparaţie cu alte autobuze.

Modelul cu trei uși livrat către compania de transport pulic din Hamburg dispune de o gamă largă de echipamente, având faruri LED, iluminat ambiental cu LED în compartimentul pentru pasageri, un sistem de avertizare pentru închiderea ușilor cu o bandă luminoasă cu LED-uri, un sistem automat de control al climatizării separat pentru compartimentul de pasageri și pentru habitaclu și Electronic Stability Program (ESP).

Bazat pe cel mai bine vândut autobuz urban
Ajuns la a doua generație, având peste 50.000 de unităţi vândute, Mercedes-Benz Citaro este folosit în toate orașele din lume.

Autobuzul este disponibil în variantele: Citaro, Citaro Hybrid, Citaro NGT (cu motor pe gaz natural comprimat), fiind acum disponibil şi în varianta 100% electrică.

Un parteneriat pe termen lung între Hamburg și Daimler AG
În anul 2017, orașul Hamburg și Daimler AG au încheiat un parteneriat pe termen lung pentru promovarea mobilităţii urbane.

Jörg Lamparter, Director General al Serviciilor de Mobilitate Daimler a declarat: „Parteneriatul nostru cu orașul Hamburg are scopul de a extinde electromobilitatea și de a promova soluții de mobilitate inovatoare.

De exemplu, vom electrifica treptat flota car2go, iar cooperarea pe tema mobilităţii va fi intensificatăprin intermediul platformeide servicii moovel.”

Fostul primar al oraşului Hamburg, Olaf Scholz, și Klaus Entenmann, Președinte al Consiliului de Management a Daimler Financial Services au semnat un memorandum pentru cooperarea în diferite domenii pânăîn anul 2020.

Din aceeași categorie...

Back to top button