Bus

Primul autobuz electric eCitaro cu a doua generație de baterii litiu-ion

Modelul face parte dintr-o comandă mai mare pentru operatorul ÜSTRA din Hanovra.

Mercedes-Benz a livrat primul autobuz electric eCitaro cu a doua generație de baterii litiu-ion, cu o autonomie mai mare cu aproximativ 33% față de prima generație.

Este vorba despre o dublă premieră: primele modele articulate eCitaro G livrate, dar și primele autobuze electrice cu a doua generație de baterii litiu-ion. Vehiculele fac parte dintr-o comandă mai mare făcută de operatorul ÜSTRA din Hanovra.

Primul autobuz electric eCitaro cu a doua generație de baterii litiu-ion

Cele două autobuze eCitaro G livrate sunt echipate cu 10 pachete de baterii litiu-ion din a doua generație, cu o capacitate totală de 330 kWh. Vehiculele dispun și de pantografe montate pe plafon pentru încărcări parțiale rapide la capete de linie.

Noile vehicule fac parte dintr-o comandă de până la 48 de autobuze urbane pentru ÜSTRA: 30 de versiuni solo și 18 articulate. Primele autobuzele electrice eCitaro au început să opereze în Hanovra în septembrie 2020. ÜSTRA intenționează să folosească toate cele 48 de autobuze electrice până în 2023, în zona cu emisii reduse din Hanovra.

Tot până în 2023, stațiile de la capăt de linie vor fi echipate cu infrastructura de încărcare necesară. De asemenea, depourile vor fi convertite încărcarea și întreținerea autobuzelor electrice.

VEZI ȘI: Peste 400 de autobuze Citaro pentru orașul Viena

Autobuzele comandate de ÜSTRA nu au doar baterii mai puternice, ci și numeroase echipamente de confort. Patru uși duble asigură fluxul rapid de pasageri în stații. Toate ușile au benzi luminoase cu LED-uri verzi și roșii pentru a marca marginile podelei la intrare. În plus, pasagerii cu mobilitate redusă beneficiază de o rampă operată electric la ușa a doua.

Pasagerii dispun de scaune tapițate, sistem de aer condiționat, două monitoare TFT pentru informații, 13 prize duble USB și router WiFi. Șoferul are un sistem de aer condiționat separat, scaun cu încălzire și ventilare, oglinzi și parasolar operate electric, camere video pentru supravegherea ușilor și compartimentului pasagerilor și tehnologie EDF Eco Driver Feedback.

La capitolul sisteme de siguranță notăm Preventive Brake Assist, Sideguard Assist și Articulation Turntable Controller (ATC) sau camera pentru mers cu spatele.

Din aceeași categorie...

Back to top button