Știri

Primul camion care a trecut prin controlul Eurotunnel, după Brexit

Primul camion care a efectuat controlul Eurotunnel, după ce Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană, a fost al companiei britanice Eddie Stobart.

Aflat la volanului unui camion al companiei britanice Eddie Stobart, Slavi Ivanov Shumeykov este primul șofer de camion care a trecut prin controlul Eurotunnel din Marea Britanie spre Franța, după Brexit.

Primul camion care a trecut prin controlul Eurotunnel, după Brexit

Camionul companiei Eddie Stobart a efectuat formalitățile de control din terminalul Folkestone (Kent) pe 1 ianuarie 2021, puțin după ora 00:00 AM (ora Franței).

De asemenea, primul tren din Franța spre Marea Britanie, după sfârșitul perioadei de tranziție Brexit, a ajuns în jurul orei 00:23 AM (ora Marii Britanii).

Activitatea din Dover au fost una liniștită, deoarece mulți transportatori au preferat să nu fie primii care testează noi controale la frontieră, temându-se de un haos în Kent, similar cu cel de dinainte de Crăciun.

VEZI ȘI: O „pana prostului”, un șofer polonez fără bani și numeroase probleme tehnice

Totuși, scenariile de coșmar cu privire la cozile kilometrice de camioane ar putea să nu devină o realitate, deoarece companiile încearcă să evite traversarea Canalului cu totul, iar oficialii vamali adoptă o abordare ”flexibilă”. De altfel, oficialii britanici sunt convinși că mecanismele existente sunt gata să funcționeze.

”Schimbarea sistemului la Eurotunnel pe măsură ce Marea Britanie părăsește piața unică și uniunea vamală ar trebui să fie transparentă”, spune John Keefe, purtător de cuvânt al Eurotunnel. ”Majoritatea camioanelor, nici măcar nu vor observa diferența”, mai spune acesta.

Din aceeași categorie...

Back to top button