CamioaneGreenZone

Primul camion cu hidrogen de 44 de tone a intrat în circulație în Europa

Colruyt Group testează primul camion cu pile de combustie pe bază de hidrogen cu greutatea totală de 44 de tone din Europa.

Camionul cu pile de combustie pe bază de hidrogen de 44 de tone a fost dezvoltat de VDL Group din Olanda, companie specializată în fabricarea autobuzelor electrice.

Primul camion cu hidrogen de 44 de tone a intrat în circulație în Europa

Acesta este echipat cu o baterie Li-Ion a cărei capacitatea poate acoperi o distanță de aproximativ 40 de kilometri.

Pentru a produce electricitatea necesară încărcării bateriei, camionul este echipat cu pile de combustie pe bază de hidrogen care, în urma electrolizei, generează energie electrică. Astfel, distanța totală care poate fi parcursă de acest camion trece de 300 de kilometri.

În următoarele șase luni, acest camion va fi testat într-o varietate de condiții și pentru o varietate de operațiuni de transport. Astfel, se vor dobândi cunoștințele necesare pentru a face din sistemele de propulsie pe bază de hidrogen tehnologii durabile care pot fi implementate pe mai multe vehicule.

În urma procesului de electroliză rezultă apă, iar hidrogenul poate fi realizat și prin tehnici neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon. Astfel, camionul reprezintă o alternativă și mai bună la vehiculele operate exclusiv de energia electrică a bateriilor.

VEZI ȘI: Tesla Semi ar putea avea un „efect fluture” asupra transportului de mărfuri

În plus, o astfel de abordare va duce și la îmbunătățirea infrastructurii, întrucât, în prezent, sunt puține state care dispun de stații de încărcare cu hidrogen.

Primul camion cu hidrogen de 44 de tone a intrat în circulație în Europa

Testul celor de la Colruyt Group face parte din Waterstofregio 2.0, un proiect demonstrativ european care își propune să adune cunoștințele necesare pentru a introduce hidrogenul la scară largă. Proiectul intenționează să inspire și alte centre logistice mari să urmeze tehnologiile cu hidrogen și să le încurajeze să adopte astfel de vehicule.

Implementarea proiectului a fost posibilă cu ajutorul sprijinului financiar oferit de Uniunea Europeană.

Din aceeași categorie...

Back to top button