Primul camion electric a început distribuția de componente pentru BMW Group

Primul camion electric a început distribuția de componente pentru BMW Group
BMW Group devine primul producător european de automobile care utilizează pe drumuri publice un camion electric de mare tonaj ca soluție de transport în cadrul lanțului său de aprovizionare.

Parteneriatul dintre BMW Group și furnizorul de servicii logistice SCHERM a intrat într-o nouă etapă, după ce camionul electric de 40 de tone și-a început oficial activitatea de distribuție urbană regulată de componentelor între locațiile din Munchen ale producătorului bavarez.

Primul camion electric a început distribuția de componente pentru BMW Group

Primele teste ale camionului electric cu masa maximă autorizată de 40 t, produs de olandezii de la Terberg, companie specializată în producția de vehicule comerciale cu destinație specială, au fost finalizate cu succes, acesta fiind folosit oficial pentru distribuția regulată de componente între facilitățile BMW din Munchen.

Camionul electric bazat pe modelul Terberg YT202-EV 4×2 este folosit de BMW Group pentru transportul de sisteme de suspensie și sasiu, între locațiile companiei din zona metropolitană Munchen.

Acumulatorul camionului se încarcă în 3-4 ore și asigură o autonomie de 100 km, suficient pentru a acoperi într-o zi, cele opt drumuri de aprovizionare planificate dintre SCHERM și BMW.

Alimentat numai din surse de energie 100% regenerabile și folosind un sistem de propulsie 100% electric, camionul are impact zero în ceea ce privește emisiile. De asemenea, reduce semnificativ poluarea sonoră și particule de praf.

Chiar dacă distanțele pot părea foarte scurte, camionul electric va face transport greu serios, reducând emisiile de CO2 într-un an cu 11.8 tone.

Automobilele BMW Group sunt o referință în ceea ce privește raportul emisii-performanță.

Însă bavarezii au arătat o preocupare și optimizarea constantă a procesului de producție, astfel încât amprenta reală a impactului de mediu a produselor sale să fie cât mai redusă.

Acest proiect de transport cu un camion propulsat 100% electric face parte dintr-un program amplu în acest sens.

Tradiție bogată în ceea ce privește preocuparea pentru mediu
BMW Group a fost prima companie de automobile care a numit un ofițer intern de mediu, încă din 1973.

Ca parte a eforturilor pentru dezvoltare durabilă, BMW Group urmarește optimizarea tuturor produselor și proceselor sale – de la producție la reciclare.

Rezultatele au fost recompensate cu poziții de top în cele mai importante clasamente care urmăresc indici de sustenabilitate – fiind liderul industriei în Dow Jones Sustainability Index și Carbon Disclosure Project.

Follow #infotrucker