Sustenabilitate

Primul camion electric Scania din Germania

Producătorul de pardoseli premium Bona utilizează de puțin timp primul camion electric cu baterii Scania din Germania.

Bona va folosi camionul în mediul urban, făcând numeroase curse pe zi, încărcat cu produse finite, între fabrica situată în sudul orașului Limburg și centrul de distribuție din nordul orașului, pe o distanță de aproximativ 6 km. Aproximativ 21 de europaleți pot fi transportați la fiecare cursă.

Primul camion electric Scania din Germania

Modelul Scania 25 P are 5 pachete de baterii litiu-ion, fiecare cu o capacitate de 33 kWh. În condiții optime, bateriile pot oferi o autonomie de până la 110 km. Aceasta este mai mult decât suficientă pentru operațiunile Bona din Limburg, care însumează în medie 50 km pe zi.

În prima parte a a anului 2022, încărcarea bateriilor se va face și ea într-o manieră ecologică. Bona dezvoltă în prezent o stație de încărcare ce va fi alimentată cu energie verde, produsă de un sistem fotovoltaic montat de plafonul halei principale din Limburg.

VEZI ȘI: Noile motoare Scania Super: până la 560 CP și consum mai mic cu 8%

Primul camion electric Scania din Germania se poate încărca la o putere maximă de 130 kW. Astfel, o încărcare completă durează aproximativ 1 oră și 20 de minute. De asemenea, 30 de minute de încărcare sunt suficiente pentru a prelungi autonomia cu 50-60 km.

”Bona este angajată în încorporarea de sisteme și practici sustenabile, iar noul camion electric Scania este o bornă importantă pe drumul nostru spre un viitor mai verde. Din cauza traficului intens, orașul Limburg are probleme cu emisiile de oxizi de azot, generate în special de vehiculele diesel. De aceea, este extrem de probabil ca aceste vehicule să fie interzise în oraș din Aprilie 2022”, a declarat Thomas Brokamp, Director General al Bona Germania.

Primul camion electric Scania din Germania

”Propulsia electrică își arată avantajele în special la turații mici și plecările de pe loc, având o accelerație semnificativ mai bună decât camioanele diesel. Șoferii se pot aștepta la o dinamică mai bună în mediul urban, plus un zgomot mult diminuat”, a spus și Christian Hottgenroth, Director de Vânzări al Scania Germania & Austria.

Din aceeași categorie...

Back to top button