Sustenabilitate

Primul camion greu din China omologat pentru vânzare în Europa

Producătorul SAIC Hongyan a obținut aprobarea de tip WVTA pentru modelul GENLYON H6, care devine primul camion greu din China omologat pentru vânzare în Europa.

Hongyan GENLYON H6 este un cap tractor de 18 tone, ce poate fi folosit în combinații de până la 40 de tone. Aprobarea de tip WVTA era practic o formalitate, deoarece SAIC folosește o cabină de origine europeană.

Primul camion greu din China omologat pentru vânzare în Europa

Cu toate acestea, camionul a fost supus unei serii de peste 30 de teste de către institutul german TÜV Rheinland. Testele au vizat siguranța, protecția mediului și performanțele tehnice ale vehiculului.

Interesant este că producătorul chinez a solicitat aprobarea de tip, necesară pentru vânzarea în Europa, doar pentru versiunea electrică a lui GENLYON H6. Deși cabina este una relativ veche pentru piața europeană, fiind împrumutată de la fostul Iveco Stralis, modelul vine și cu unele caracteristici tehnice foarte interesante.

VEZI ȘI: Test Dongfeng E-Star: Camioanele electrice chinezești vin în România

Camionul are un motor electric de 489 CP, iar autonomia cu o singură încărcare este de până la 200 km. Cea mai mare curiozitate este însă posibilitatea de schimbare a bateriilor.

Acestea sunt integrate într-un dulap vertical montat imediat în spatele cabinei. Dulapul și implicit bateriilor pot fi schimbate în 3-5 minute, cu ajutorul unei instalații speciale, fără ca șoferul să trebuiască să iasă din cabină, după cum se poate vedea în filmul de mai jos.

Din aceeași categorie...

Back to top button