GreenZone

Primul camion Scania hibrid plug-in testat în Spania

În colaborare cu specialistul în logistică Acotral și lanțurile de magazine Mercadona, Scania va testa primul său camion hibrid plug-in din Spania.

În următoarele săptămâni, camionul pentru distribuție urbană va fi folosit pentru a aproviziona magazinele din Madrid. Sistemul hibrid este format dintr-un motor diesel de 9 litri și 360 CP și un motor electric de 115 kW.

Primul camion Scania hibrid plug-in testat în Spania

Cele 3 pachete de baterii au o capacitate de 90 kWh, suficientă pentru o autonomie complet electrică de până la 60 km. Astfel, distribuția finală se poate face în modul 100% electric, inclusiv pentru operarea agregatului de răcire. Pentru călătoriile mai lungi din afara orașelor se folosește motorul diesel.

Primul camion hibrid plug-in Scania este disponibil cu cabine L și P. Motorul diesel de 9 litri este de asemenea disponibil în versiuni de 280, 320 și 360 CP. Bateriile vin într-o singură versiune (90 kWh), dar ele pot fi încărcate de la priză sau prin recuperarea energiei în momentele de frânare. Încărcarea rapidă a bateriilor, de la 0% la 80% din capacitate, durează aproximativ 35 de minute.

VEZI ȘI: Scania prezintă în noiembrie ultimul motor diesel al mărcii

Camionul dispune și de sistemul de geolocație Scania Zone, care ajută șoferii să respecte regulamentele de trafic și de mediu. Fiecare transportator poate predefini unde și când trebuie să opereze electric camioanele, precum și unde și când se aplică restricții de viteză.

”Acest test reprezintă un nou pas spre creșterea sustenabilității în transporturi și ne permite să ne pregătim pentru viitoarele schimbări legislative din transportul urban. Testul ne va ajuta să luăm decizii pentru următorii ani pentru compania noastră”, a declarat Angel Gonzalez, director general al Acotral.

În drumul spre transportul fără combustibili fosili, Scania propune mai multe soluții, bazate pe electrificare și carburanți alternativi. Camioanele electrice și plug-in hibrid reduc amprenta de carbon a operațiunilor de transport, iar operarea silențioasă le face ideale pentru distribuția urbană.

https://www.infotrucker.ro/scania-prezinta-in-noiembrie-ultimul-motor-diesel-al-marcii/

Din aceeași categorie...

Back to top button