GreenZone

Primul centru internațional de testare pentru camioane electrice, în Olanda

Olanda va găzdui primul centru internațional de testare pentru camioane și autobuze electrice și stațiile de încărcare asociate. Noul centru al ElaadNL va fi localizat în Arnhem și va fi operațional de la 1 septembrie.

Vehiculele electrice sunt din ce în ce mai des întâlnite. Nu doar autoturisme, ci și motociclete, vanuri, autobuze și camioane, iar în viitor și echipamente de construcții, vase fluviale și aeronave de mici dimensiuni. Aceste vehicule trebuie testate atât ca mijloace de transpoart, cât și din punctul de vedere al consumului de energie. De aceea, ElladNL, centrul de expertiză și inovare în domeniul infrastructurii de încărcare, se va muta într-un laborator nou, mai mare.

Noul centru de testare din Arnhem este finanțat parțial de provincia Gelderland și Ministerul Infrastructurii. ”Încărcarea mai rapidă face electromobilitatea mai atractivă. Centrul va fi un incubator în care inovațiile ecologice vor vedea lumina zilei. Afacerile vor beneficia de acest lucru, iar în final noi toți”, a declarat secretarul de stat Van Veldhoven.

VEZI ȘI: Majoritatea șoferilor olandezi de camion încalcă prevederile legate de timpii de condus și odihnă

Multe companii locale sunt active în sectorul de transport fără emisii, iar Olanda este un lider în domeniul soluțiilor de încărcare inteligente. ”La actualul laborator am testat de mulți ani încărcarea autoturismelor electrice, alături de producători. Dar nu era loc pentru autobuze și camioane. În curând vom putea testa și vehicule electrice mai mari și mai grele. Aceste teste sunt cruciale din cauza impactului mare asupra rețelei electrice”, a declarat Onoph Caron, directorul ElaadNL.

Noul centru de testare din Olanda este un loc de întâlnire deschis pentru pentru producătorii de camioane și autobuze electrice, producătorii de stații de încărcare și furnizorii de energie. În plus, va exista o colaborare cu instituții de educație pentru instruirea noilor profesioniști.

Din aceeași categorie...

Back to top button