Sustenabilitate

Primul DAF CF Electric livrat în Franța

DAF Trucks Franța a livrat recent primul camion electric DAF CF Electric, către grupul Mauffrey.

Primul camion electric DAF din Franța este o versiune cap tractor ce va fi folosită de compania agricolă McCAIN pentru transport de produse congelate din cartofi.

Primul DAF CF Electric livrat în Franța

Camionul este echipat cu noua generație de baterii LFP (litiu-fier-fosfat), care permite o autonomie de până la 220 km cu o singură încărcare.

Acestea au o capacitate brută de 350 kWh și una utilă de 315 kWh. Noile baterii sunt mai ușoare și mai eficiente energetic decât cele din generația precedentă, construite pe bază de cobalt.

VEZI ȘI: DAF a început testele finale cu noua generație de camioane de distribuție

Celulele integrate ale bateriei pot fi stivuite individual, fără nevoia de o folosi un modul intermediar. La nivelul întregului vehicul, prin această metodă se obține o reducere de greutate de 700 kg.

Astfel, capul tractor electric are o greutate la gol de doar 9 tone. Masa maximă totală autorizată în combinație este de 37 de tone.

Noile baterii LFP sunt și mai sigure decât clasicele baterii litiu-ion, deoarece riscul de supraîncălzire este mai bine controlat. Bateriile lui DAF CF Electric se încarcă între 3 ore (la o priză de 180 kW) și 8 ore (la o priză de 50 kW).

Din aceeași categorie...

Back to top button