BusTop News

Primul laborator mobil pentru donare de sânge din România

MHS Truck & Bus și Deltamed au livrat primul laborator mobil pentru donare de sânge din România, bazat pe un autocar MAN Lion’s Coach.

Compania Deltamed, cel mai mare producător din Europa de Est pe segmentul de vehicule pentru intervenții speciale, în parteneriat cu MHS Truck & Bus, unic distribuitor al vehiculelor comerciale MAN în România au construit și livrat, luna aceasta, primul ”Autolaborator pentru donare de sânge” destinat Centrului de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naționale, ”Col. Prof. Dr. Nicolae Nestorescu”, aflat în subordinea Direcției Medicale.

Primul laborator mobil pentru donare de sânge din România

Autocarul MAN Lion’s Coach are 2 axe, lungime de 12 m, motor de 12.419 cmc EURO 6. Vehiculul a fost modificat în interior prin adăugarea de echipamente medicale, sisteme de iluminat și HVAC necesare desfășurarii actului medical în condiții optime.

VEZI ȘI: Prim contact cu MAN TGX OptiView: Cu ochii în patru

”Suntem bucuroși că vehiculele noastre comerciale din gama de transport persoane sunt potrivite pentru aplicații speciale așa cum este centrul mobil de donare de sânge. Gama de autocare MAN Lion’s Coach poate fi utilizată atât în scopuri turistice, cât și pentru alte aplicații (cum ar fi DiscoBus, Meeting Bus, Biblioteca pe roți). Nu este prima dată când MHS Truck & Bus furnizează vehicule comerciale pentru aplicații în domeniul siguranței publice, protecției civile și apărării”, a declarat Elena Claudia Iordache, CEO al MHS Truck & Bus.

Din aceeași categorie...

Back to top button