In Focus

Primul oficial VW arestat în SUA în scandalul Dieselgate

A început ofensiva mondială împotriva angajaților Volkswagen implicați în mod direct în scandalul Dieselgate.

Astfel, după condamnarea lui Yun, un oficial al Volkswagen acuzat de falsificarea unor buletine de analiză a emisiilor și zgomotului mașinilor comercializate pe această piață, un alt oficial Volkswagen, de această dată din Statele Unite, a fost arestat de FBI.

Primul oficial VW arestat în SUA în scandalul Dieselgate

La 14 luni de izbucnirea celui mai mare scandal de manipulare a emisiilor în SUA de către Volkswagen, vine prima arestare a unui oficial al constructorului german, acuzat de disimulare a fraudei.

În weekend-ul care tocmai a trecut, agenții Biroului Federal de Investigații l-au arestat pe Oliver Schmidt, persoana responsabilă de divizia de planificare și mediu (Environmental and Engineering Office) în perioada 2012-2015 a filialei din State a Grupului Volkswagen, adică cu puțin timp înainte ca scandalul Dieselgate să devină public.

Potrivit cotidianului New York Times, care a publicat primul informația, oficialul Volkswagen va fi acuzat de conspirație la înșelăciune a SUA, deoarece acesta ar fi juca un rol important în ascunderea fraudei, deoarece în primăvara anului 2015, International Council on Clean Transport a luat act de emisiile de noxe mult mai mari decât cele permise în Statele Unite pe anumite modele Volkswagen.

VEZI ȘI: Noul Cod Vamal al UE urmărește introducerea declarațiilor vamale 100% electronice

Ca și în cazul sud-coreeanului Yun, Schmidt este primul oficial de rang înalt al Volkswagen arestat în scandalul Dieselgate, însă nu primul suspect. În septembrie 2016, un alt manager, James Robert Liang a fost pus sub acuzare pentru conspirație și a fost de acord să coopereze cu anchetatorii.

Arestarea vine într-o etapă delicată, în care Volkswagen caută un acord cu autoritățile americane în ceea ce privește urmărirea penală.

În luna iunie 2016, Volkswagen a fost deja de acord să plătească o compensație de 14,7 miliarde de dolari.

Volkswagen a refuzat să comenteaze cu privire la arestarea fostului său angajat.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button