TehnologieTop News

Tiffany Heathcott este primul operator de camion la distanță din lume

În cadrul la SXSW (Texas), compania suedeză Einride a prezentat-o pe Tiffany Heathcott, fost șofer de camion cu experiență, ca fiind primul operator de camion (Remote Pod Operator) din lume.

Meseria de operator de camion la distanță (Remote Pod Operator) introdusă de compania suedeză de tehnologie Einride va schimba radical modul în care oamenii vor juca un rol în introducerea de camioane electrice și autonome în industria de transport de marfă, oferind un caz de siguranță scalabilă din prima zi pentru expeditorii care doresc să-și automatizeze flotele de transport.

Tiffany Heathcott este primul operator de camion la distanță din lume

Rolul unui operator de camion la distanță este de a observa și sprijini un camion electric și autonom Einride să funcționează optim și în siguranță pe măsură ce livrează mărfuri în numele clienților Einride.

Având în vedere designul și capacitățile autonome ale camioanelor, operatorii nu vor conduce vehiculele, ci vor putea, în schimb, să ofere suport operațional simultan mai multor camioane electrice și autonome Einride prin intermediul sistemelor de conducere automată, creând o eficiență suplimentară care va permite în cele din urmă o autonomie sporită.

Spre deosebire de transportul convențional, operarea de la distanță va fi mai sigură, va implica mai multe ore regulate și va oferi un mediu de lucru mai primitor pentru operator.

Tiffany Heathcott este primul operator de camion la distanță din lume

Pentru a deveni operator de camion la distanță Einride, candidații trec printr-un program complet de pregătire care este creat și acreditat de compania suedeză. Primul proces de acest fel include instruire supravegheată despre camionul electric și autonom Einride și stația de operare la distanță, unde operatorii sunt instruiți și testați cu privire la diferitele moduri de operare și protocoale de siguranță.

Toți operatorii de camion la distanță Einride din SUA trebuie, de asemenea, să dețină un permis CDL activ de clasa B sau mai mare, în plus față de experiența anterioară de conducere comercială.

Echipa de operatori de camion la distanță s-a extins deja în spatele lui Tiffany Heathcott și va continua să se extindă alături de operațiunile autonome în creștere pe care Einride le oferă clienților atât în SUA, cât și în Suedia.

După extinderea oficială a SUA în noiembrie 2021, Einride a deschis un birou regional în Austin, cu intenția de a stabili oficial un sediu american în New York.

Birourile regionale din Bay Area și Los Angeles se vor deschide mai târziu în 2022.

Din aceeași categorie...

Back to top button