In Focus

Primul transport ADR cu o greutate totală de 50 de tone efectuat în Belgia

Compania belgiană Michel Petit & Fils a efectuat, în premieră în Belgia, primul transport ADR cu o greutate totală de 50 de tone.

Michel Petit & Fils, cu sediul în Valonia, a transportat 43.000 de litri de păcură pe o rută de 170 de kilometri, între depozitul din Lüttich și sediul companiei din Baranzy, în apropierea graniței cu Franța și Luxemburg, acesta fiind primul transport ADR cu o greutate totală de 50 de tone din Belgia.

Primul transport ADR cu o greutate totală de 50 de tone efectuat în Belgia

În Belgia, doar regiunea Valoania a autorizat transporturile cu o greutate totală de 50 de tone. Acest lucru crează o presiune și mai mare pe regiunile Flandra și Bruxelles, unde greutatea totală este de 44 de tone. Autoritățile din aceste două regiuni au anunțat că vor lua în calcul creșterea greutății totale abia în 2021.

Chiar dacă Valonia a autorizat transporturile cu o greutate totală de 50 de tone încă din luna mai 2020, legislația nu era foarte clară dacă acest lucru este valabil și pentru transportul ADR.

VEZI ȘI: Nikola începe testele cu versiunea electrică cu baterii a modelului Tre

Reprezentanții companiei Michel Petit & Fils au făcut o solicitare specială pentru asta, iar conducerea regiunii a dat toate autorizările necesare. De asemenea, pentru un astfel de transport, combinația cap tractor – remorcă trebuie să aibă 6 axe.

Primul transport ADR cu o greutate de 50 de tone din Belgia

Compania Michel Petit & Fils folosește un camion Volvo FH-I-Save și o cisternă de 12 metri, o construcție specială realizată de firma Stokota. Capacitatea cisternei este de 43.000 de litri, cu 6.000 de litri mai mult decât până acum. Acesta a fost primul transport de această capacitate cu substanțe periculoase.

Din aceeași categorie...

Back to top button