GreenZoneTop News

Primul transport transfrontalier de apă minerală cu un camion electric

Erikssons Åker a efectuat primul transport transfrontalier de apă minerală, între Danemarca și Suedia, cu un camion electric.

Electrificarea transportului rutier de mărfuri a intrat într-o fază nouă și interesantă în țările nordice. La începutul lunii februarie, compania Erikssons Åkeri din Tomelilla, Skåne, a efectuat primul transport transfrontalier de apă minerală cu un camion Volvo FH Electric.

Banner Infotrucker utilizare DBE 600 x 150

“Mulți încă ezită să folosească camioane electrice pentru transport pe distanțe lungi, dar noi arătăm că este pe deplin posibil”, spune directorul general Gunnar Eriksson de la Erikssons Åkeri.

În prezent, compania efectuează curse regulate între Suedia și Danemarca cu două Volvo FH Electric, pe o rută care pornește din Skåne, traversează podul Øresund și ajunge la Carlsberg în Taastrup, lângă Copenhaga.

Emisiile de CO2 generate de transportul rutier greu reprezintă 6% din totalul emisiilor din UE, ceea ce reprezintă un sfert din totalul emisiilor de CO2. Trecerea transportului greu de mărfuri la camioane grele electrice va avea un efect important și este perfect posibilă.

Acest lucru este valabil și dincolo de frontierele naționale, iar acesta este mesajul pe care Volvo Trucks, Carlsberg, E.ON, Erikssons Åkeri și Øresundsbroen îl transmit atunci când colaborează pentru a crește transportul electrificat de marfă pe Øresund.

VEZI ȘI: Volvo FM Electric pentru operațiuni pe ultimul kilometru în transportul intermodal

“Erikssons Åkeri funcționează acum la capacitate maximă în trafic normal – și merge foarte bine. Împreună cu partenerii noștri, am creat o soluție integrată pentru transportul electrificat greu, cu încărcare la ambele capete ale traseului. Sper și cred că acest lucru îi poate inspira și pe alții din industria transporturilor să urmeze exemplul”, a declarat Niclas Johnson, director de vânzări la Volvo Trucks în Suedia.

22 de tone de apă minerală

Cu o încărcătură de 22 de tone de apă minerală Ramlösa, camionul Volvo FH Electric al companiei Erikssons Åkeri trece peste podul Øresund de mai multe ori pe săptămână. Încărcarea are loc parțial la stațiile de încărcare accesibile publicului ale Centrului Volvo Trucks din Helsingborg și parțial în Danemarca, la Centrul Volvo Trucks din Taastrup.

Primul transport de apă minerală transfrontalier cu un camion electric

Autonomia camionului este de aproximativ 300 km, dar datorită unei încărcături parțiale pe partea daneză, acesta poate parcurge cu ușurință traseul total de aproximativ 370 km.

În comparație cu un camion diesel, Volvo FH Electric este semnificativ mai silențios în cabină – iar absența zgomotului motorului se observă și atunci când acesta intră în terminale pentru a încărca.

“În plus față de beneficiile pentru climă, acesta este un mare bonus pentru șoferii noștri și pentru toți cei care lucrează sau stau în apropierea vehiculelor. Terminalele zgomotoase devin, în principiu, complet silențioase cu camioanele electrice. Chiar și zgomotul de pe șosele este mult redus”, spune Christian Pedersen, managerul de conturi cheie de la Erikssons Åkeri.

Transport transfrontalier folosind camioane electrice

În prezent, camioanele electrice sunt introduse pe un front larg. Tranziția ecologică a început în urmă cu câțiva ani în orașe, unde autogunoierele și camioanele de distribuție au putut fi electrificate. Următorul pas spre electrificare a fost transportul între orașe și regiuni. Astăzi, este pe deplin posibil să se efectueze transporturi grele electrice pe distanțe și mai mari și chiar transfrontalier.

Primul transport de apă minerală transfrontalier cu un camion electric

“Știm că industria transporturilor și clienții săi au obiective climatice ambițioase și doresc să investească în transporturi durabile. Cum accesul la încărcarea publică este acum în creștere rapidă, la fel și numărul sarcinilor de transport care pot fi efectuate folosind camioane electrice”, spune Niclas Johnson.

Erikssons Åkeri este prima companie de transport care efectuează transport rutier de marfă complet electric între Suedia și Danemarca.

“Ne simțim bine că începem tranziția ecologică din timp și știm că acest lucru face o diferență pentru clienții noștri și pentru mediu”, declară Gunnar Eriksson de la Erikssons Åkeri.

Din aceeași categorie...

Back to top button