In Focus

Primul transport în regim TIR din Germania în China realizat în 12 zile

Compania olandeză Alblas International Logistics a realizat primul transport în regim TIR din Germania în China în 12 zile.

La aproape două luni de la efectuarea primului transport în regim TIR din China către Polonia, Alblas International Logisticsa realizat și primul transport în regim TIR din Germania în China.

Primul transport în regim TIR din Germania în China realizat în 12 zile

Distanța de aproximativ 7.400 km dintre Germania și China (Knorgos) a fost parcursă de camionul companiei olandeze în 12 zile, fiind cu o zi mai rapid decât transportul în regim TIR din China în Polonia, deși distanța a fost mai mare cu aproape 400 km.

Încărcat cu 12 tone de lubrifiant auto, camionul și-a început călătoria în Germania, a tranzitat Polonia, Belarus, Rusia și Kazahstan, iar după 12 zile a ajuns în China, fără probleme cu vămuirea.

Cum spuneam mai sus, acest transport TIR a fost al doilea realizat între Europa și Asia, după ce în decembrie 2018 tot Alblas și CEVA Logistics au efectuat un transport similar dar pe ruta China – Polonia.

Realizarea acestui transport în regim TIR China-Europa-China demonstrează că acest coridor rutier oferă oportunități excelente de stimulare a comerțului internațional.

Primul transport în regim TIR din Germania în China realizat în 12 zile

De asemenea, acest proiect pilot de succes marchează activarea deplină a operațiunilor TIR door-to-door între China și Europa.

Primul transport în regim TIR din Germania în China realizat în 12 zile

VEZI ȘI: Scania și Nobina demarează testele cu autobuze autonome în zona Stockholm

Potrivit unei estimări a industriei, transportul rutier China-Europa în regim TIR ar putea salva până la 50% din costurile de transport door-to-door în comparație cu transportul aerian și cel puțin 10 zile de livrare în comparație cu transportul feroviar.

În septembrie 2018, Kazahstan și China au deschis trecerea frontierei la Khorgos pentru a intensifica transportul și comerțul de-a lungul drumului express de 8.445 km dintre China de Vest și Europa de Vest.

Astăzi, 76 de părți contractante din întreaga lume au ratificat Convenția TIR a ONU. Peste 34.000 de companii de transport și logistică utilizează deja convenția TIR pentru a transfera rapid și fiabil mărfuri peste frontierele internaționale.

Din aceeași categorie...

Back to top button