Camioane

Primul Unimog produs în serie a fost livrat în urmă cu 75 de ani

La 19 martie 1949, la doar câteva luni după începerea producției de serie, primul camion Unimog era livrat unui client din Stuttgart.

Vehiculul, produs la fabrica companiei de inginerie mecanică Gebrüder Boehringer din Göppingen, a fost vândut de compania Kloz din Fellbach, distribuitor general al camioanelor Unimog. A fost începutul poveștii de succes a Universal Motor Gerät, sau, pe scurt, Unimog.

Primul model din seria Unimog 70200, cu numărul de identificare 003 și logoul Boehringer pe capotă, a mers către un client din Hößlinswart. Cele două camioane produse anterior, cu numerele de identificare 001 și 002, au fost folosite doar pentru teste interne și nu au fost comercializate.

Pentru prima dată, noul vehicul combina avantajele tractoarelor, transportoarelor de utilaje și camioanelor. El era semnificativ diferite de tractoarele de pe piață, atât vizual, cât și în ce privește versatilitatea. În scurt timp, cererea de camioane Unimog în Germania de după al doilea război mondial a devenit atât de mare, încât capacitatea fabricii și-a atins limitele.

VEZI ȘI: Paradă cu ocazia împlinirii a 75 de ani de camioane Unimog

Povestea de succes a Unimog a continuat din toamna lui 1950 sub direcția Daimler-Benz AG. Producția de vehicule cu tracțiune integrală a început în iunie 1951 la fabrica din Gaggenau, iar în august 2002 a fost relocată la fabrica din Wörth. În prezent, camionul off-road este folosit în domenii precum aplicații municipale, stingere de incendii, intervenții în caz de dezastru, agricultură și armată.

Mai multe detalii despre istoria mărcii Unimog puteți găsi aici.

Din aceeași categorie...

Back to top button