EcofriendlyȘtiri

Primul Volvo FE Electric din Germania este utilizat la München

Primul camion Volvo FE Electric din Germania asigură colectarea deșeurilor din München cu zero emisii poluante și zgomot.

Abfallwirtschaftsbetrieb München (AWM) utilizează în operațiuni zilnice primul Volvo FE Electric din Germania, acesta fiind produs în serie.

Primul Volvo FE Electric din Germania este utilizat la München

Compania de salubritate AWM utilizează noul Volvo FE Electric pentru colectare a deșeurilor din cadrul centrelor speciale de reciclare. Comionul electric de 27 de tone va rula exclusiv în oraș și are o autonomie de 120 de kilometri.

Energia provine de la patru baterii litiu-ion de 50 kWh. Modelul Volvo FE Electric poate fi încărcat fie la puncte de alimentare de 22 kW, fie la puncte de încărcare rapidă cu până la 150 kW. În această variantă, bateria se încarcă la capacitate maximă în aproximativ o oră.

De asemenea, Volvo FE Electric poate fi încărcat de la prize speciale, dar și de la prize normale, ceea ce îl face extrem de versatil. În plus, Volvo poate echipa camionul cu baterii care pot asigura o autonomie de până la 300 km.

AWM a început colaborarea cu cei de la Volvo în 2012 când au preluat un model cu tehnologie diesel-hibrid și achiziționarea unui Volvo FE Electric a fost pasul logic în continuarea acestei colaborări care a dat rezultate foarte bune.

VEZI ȘI: Șoferii de camion incluși printre primii care se vor putea vaccina împotriva COVID-19 în SUA

Cei de la Volvo au pus un accent foarte mare pentru reducerea zgomotului produs de sistemul de ridicare al containerelor pentru a crea un ambient de lucru plăcut și pentru cei care lucrează pe mașină, dar și pentru a reduce cât mai mult posibil nivelul de zgomot în timpul operării.

Primul Volvo FE Electric din Germania este utilizat la München

Carosarea modelului Volvo FE Electric și pregătirea lui pentru colectarea deșeurilor a fost făcută de Meiller. Sistemul de ridicare și colectare a deșeurilor este controlat de noua telecomandă Meiller i.s.a.r.- control 3, ceea ce permite operarea de la o distanță sigură.

Abfallwirtschaftsbetrieb München se ocupă de colectarea deșeurilor în capitala Bavariei și este una dintre cele mai mari companii de gen din Germania. AWM operează o flotă de peste 250 de vehicule de peste 18 tone.

Din aceeași categorie...

Back to top button