Camioane

Primul Volvo FMX 10×4 TAG XL din lume a fost vândut în Olanda

Odată cu livrarea camionului Volvo FMX 10×4 TAG XL, compania Prins Transport din Purmerend, a devenit primul client din lume a unui astfel de model.

Camionul livrat de Van der Linden Sprankhuizen Dube Zwaag este primul Volvo FMX construit din fabrică cu o masă maximă autorizată de 49 de tone. Johan Prins, responsabil pentru planificarea și proiectarea echipamentelor companiei Prins Transport, spune că, Volvo Trucks este singurul producător de camioane care oferă o astfel de soluție constructivă fără a implica niciun furnizor intermediar.

Camionul este echipat cu macara pe șasiu Epsilon iar ultima axă cu lățimea de 1.83 m, montată după tandem este viratoare. În această configurație cu 5 axe, camionul poate transporta 49 de tone.

Primul Volvo FMX 10x4 TAG XL din lume a fost vândut în Olanda

Volvo FMX 10×4 TAG XL este folosit de companie pentru transportul de plăci de oțel, acesta suportând o greutate maximă de 29 de tone. Prins Transport a optat pentru configurația 10×4, cu două axe motoare și motor de 460 CP. Pentru o eficiență cât mai mare în ceea ce privește operațiunile de încărcare, macaraua Palfinger poate fi controlată din cabina camionului. Grație cutiei de viteze Volvo I-Shift, camionul rulează lin, fiind confortabil în primul rând pentru șofer.

VEZI ȘI: De la un spațiu funcțional la unul unic de trăit și muncit

Flota actuală a companiei olandeze fondată în 1875 are în componență 11 camioane Volvo. Pe lângă Volvo FMX 10×4 TAG XL compania mai deține patru modele noi Volvo FMX cu platfomă și șase modele Volvo FH 6×2. Prins Transport furnizează servicii de transport internațional de mărfuri, indiferent de înălțime, greutate sau lungime. Compania s-a specializat în transportul greu în construcții atât de materiale cât și de echipamente. Pe lângă camioane, compania deține o flotă de trailere și macarale.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button