Știri

Primul workshop interactiv privind informatizarea sistemului TIR

Informatizarea singurului sistem de tranzit universal (TIR) înseamnă, disponibilitate a datelor în timp real, monitorizare online și o fiabilitatea îmbunătățită.

La sfârșitul lunii ianuarie, la Vilnius, a avut loc un workshop privind beneficiile semnificative ale informatizării sistemului TIR.

Primul workshop interactiv privind informatizarea sistemului TIR

Participanții au fost de acord în unanimitate, că implementarea rapidă a unui sistem computerizat TIR este esențială pentru existența Convenției TIR și va fi un bebeficiu pentru toate părțile contractante TIR.

La invitația Asociației Naționale a Transportatorilor din Lituania (LINAVA) și în parteneriat cu autoritățile vamale din Lituania, workshop-ul a fost primul eveniment regional de diseminare a informațiilor pentru a permite factorilor de decizie să ia măsuri.

A fost, de asemenea, un brainstorming interactiv pentru toate părțile interesate să elaboreze cadrul cel mai constructiv pentru implementarea unui sistem computerizat TIR.

VEZI ȘI: ECG cere tuturor țărilor europene să adopte protocolul e-CMR

Alături de parteneri din Uniunea Europeană și țări vecine acesteia în zona de nord, workshop-ul a evidențiat scopul sistemului computerizat TIR de a valorifica avantajele deja oferite de instrumentele digitale de trazit IRU, precum și proceduri vamale computerizate.

Pe ordinea de zi a workshop-ului de la Vilnius au fost prezentate și rezultatele proiectului pilot eTIR dintre Turcia și Iran.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Din aceeași categorie...

Back to top button