Printre cei 26 de soferi calificati in finala International Driver’s League se afla si romani

Printre cei 26 de soferi calificati in finala International Driver's League se afla si romani
Peste 9.000 de soferi de camion au acceptat provocarea competitiei International Driver's League pentru conducere economica, ce a avut loc intre 1 si 30 iunie 2011.

In cadrul ligilor nationale au concurat participanti din Romania, Germania, Franta, Marea Britanie, Italia, Tarile de Jos, Austria, Polonia, Spania, Elvetia, Republica Ceha, , dar si din Africa de Sud si Orientul Mijlociu.

Printre cei 26 de soferi calificati in finala International Driver's League se afla si romani

In competitiile din tarile respective, soferi ai unor companii cunoscute, precum 8TIM SA, Transcar SRL, Dreier AG, Sieber Transport AG, DOEGO Fruchthandel und Import eG, S.T.B. SRL, Smeets Beheer B.V., CTR group a.s. sau Readymix Qatar LLC au ajuns in finala.

Acum, cei mai buni performeri ai ligilor nationale asteapta cu nerabdare finala Drivers’ League din data de 3 septembrie 2011, ce va avea loc in Münsingen. Acolo concurentii isi vor putea demonstra performantele in probele de economie, siguranta si abilitate la conducere.

Totodata, in cadrul finalei Drivers’ League, va avea loc si ziua FleetBoard telematics.

Aceasta va include sfaturi importante si factori de succes ai aplicatiei optimizate de telematica, demonstrate de catre utilizatori pentru utilizatori.

Raspunzand la un sondaj lansat de FleetBoard, 50% dintre companii au indicat competitia sportiva ca fiind motivul principal al participarii. 40% dintre clienti erau in special interesati de comparatia internationala a nivelurilor inalte de performanta.

62% sunt „clienti vechi” ai Drivers’ League si au traditie in participare, 42% dintre respondenti au fost chiar participanti ai unor sesiuni de instructaj in prealabil, pentru a se asigura de obtinerea celor mai bune rezultate posibile.

78% dintre cei intervievati au raportat un nivel special al motivatiei in companie pe durata Drivers’ League, caracterizat prin entuziasm, o inalta motivare, competitie amicala si discutii mult mai intense cu privire la sofatul economic.

Impreuna, 3,535 de soferi au atins o nota de 8,5 sau mai mare (pe o scala de la 1 la 10), ceea ce indica stiluri foarte bune de sofat. In diferite regiuni, liderii nationali au inregistrat note ale stilurilor de condus intre 8,59 si 9,99.

Plasarea in clasamentele online este bazata pe nota acordata stilului personal de sofat al participantului si pe gradul de dificultate al drumului. Acestea au fost masurate prin sistemul FleetBoard Performance Analysis in timpul operatiunilor cotidiene, luand in considerare consumul si criteriile relevante de uzura, dar si valori specifice autovehiculului si detaliile topografice.

Cu ajutorul noii aplicatii Drivers’ League pentru iPhone si iPad, soferul si compania isi pot consulta din mers clasamentul actual din evaluarile individuale, dar si pe echipe. Functiile speciale, precum evolutia in timp sau comparatia cu alti colegi, asigura o atmosfera sportiva, distractie si entuziasm.

Partenerii editiei din acest an a FleetBoard Drivers’ League sunt: MICHELIN si Krone in calitate de sponsori principali, dar si Mercedes-Benz TrailerAxleSystems, Voith, UTA, Mercedes-Benz CharterWay si FERNFAHRER. Acestia ii vor rasplati pe cei mai buni soferi cu premii atractive:

Premiul I: Traieste intens experienta Truck Race  din Spania alaturi de UTA. UTA va trimite doua persoane la Madrid pentru o saptamana, pentru a urmari campionatul european de curse pentru camioane, din data de 2 octombrie 2011, din Jarama. Aceasta include bilete pentru cursa, dar si asigurarea transportului si cazarii cu demipensiune.

Compania careia ii apartine soferul castigator va primi trei luni de utilizare gratuita a unui autocamion Actros cu semiremorca, incluzand FleetBoard Vehicle Management, oferit de Mercedes-Benz CharterWay.

Premiul al II-lea: Bilete VIP la DTM pentru cursele finale din 22 – 23 octombrie, la circuitul din Hockenheimring, incluzand acces la zonele restrictionate, servicii exclusive de catering si cazarea peste noapte pentru doi, din partea Mercedes-Benz TrailerAxleSystems.

Premiul al III-lea: Un set de patru anvelope – de iarna sau de vara – pentru un autoturism, din partea MICHELIN.
Companiile ai caror soferi s-au plasat pe locurile al doilea si al treilea vor primi fiecare cate un set de sase anvelope destinate camioanelor – dispunand de profilele X® ENERGY™ SAVERGREEN XF si XD de la MICHELIN.

In data de 3 septembrie 2011, cei mai buni soferi din cadrul Drivers’ League isi vor testa abilitatile.

Follow #infotrucker