Prioritate pentru mobilitatea electrică pe autostrăzile din Austria

Prioritate pentru mobilitatea electrică pe autostrăzile din Austria
ASFINAG extinde rețeaua de puncte de încărcare pentru vehicule electrice pe autostrăzile din Austria, cu scopul de a încuraja mobilitatea electrică.

De la sfârșitul lui 2017, ASFINAG colaborează cu proprietarii parcărilor, precum și cu furnizorii de stații pentru încărcarea vehiculelor electrice pentru dezvoltarea rețelei de stații de alimentare pentru acest tip de vehicule.

Prioritate pentru mobilitatea electrică pe autostrăzile din Austria

La finalul anului 2018 existau deja 23 de stații de încărcare, ceea ce înseamnă una la o medie de 100 de kilometri. În prezent există 26 de puncte de încărcare și se lucrează la inauguarea a încă 5 puncte în perioada imediat următoare.

ASFINAG își dorește să încurajeze mobilitatea electrică inclusiv pentru drumurile mai lungi.

Tocmai de aceea, lucrările de amplasare de noi stații continuă în plan fiind parcările din zona Wörthersee pe A 2 Süd, Voralpenkreuz pe A 9 Pyhrn, Aistersheim pe A 8, Europabrücke pe A 12 Inntal și Golling Ost pe A10 Tauern.

ASFINAG a stabilit și standardele minime pentru aceste puncte de încărcare și a încheiat contracte specifice cu furnizorii.

VEZI ȘI: Semiremorcile basculabile Schmitz Cargobull au fost ușurate și echipate cu tehnologii moderne

Astfel, la fiecare punt trebuie să poată fi încărcare cel puțin patru mașini simultan, să existe toate tipurile de încărcătoare disponibile pe piață, iar plata să poată fi făcută atât cash, cât și cu cardul, puncte de fidelitate sau orice altă modalitate de plată existentă la punctele normale de alimentare.

Prioritate pentru mobilitatea electrică pe autostrăzile din Austria

Capacitatea de 50, 150 și 350 kW permite încărcarea în 30 de minute cu energie pentru a parcurge o distanță de până la 500 de kilometri.

Și în acest domeniu, ASFINAG a mizat pe concurența și interesul diverselor companii și a încheiat contracte cu Smatrics, Ionity, da emobil, Kelag/innogy, VKW și EVN.

Follow #infotrucker